Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα286
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8125000
°F | °C
invalid location provided
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Θέλουν να παραμείνει ως.. νησί.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες αλλά και σήμερα, κάτοικοι και φορείς του Αιτωλικού, που ζητούν την παραμονή του δήμου ως έχει και όχι την συνένωση του aitolikoμε το Μεσολόγγι.

Οι κάτοικοι που έχουν και την σιωπηρή στήριξη του δήμου, θέλουν την παραμονή του δήμου ως έχει και στηρίζονται στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία ενός δήμου ανά νησί. Αν και το κέντρο του Αιτωλικού βέβαια είναι νησί, η πραγματικότητα είναι γνωστό πως είναι τελείως διαφορετική γι'αυτό και το αίτημα σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται με θυμηδία.

Πάντως, πολίτες της περιοχής επιμένουν και χθες παράλληλα με τις κινητοποιήσεις τους, έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση που λέει:

«Ο Δήμος Αιτωλικού, με τη μακραίωνη ιστορία του και την μοναδικότητα του τοπίου του σ' ολόκληρη την Ελλάδα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ στις «προτάσεις» αυτών που θέλουν να τον ωθήσουν να .συνδράμει στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου Δήμου, καταργώντας το όνομά του, την ιστορία του τον πολιτισμό του, την ταυτότητά του την ίδια.
Γι' αυτό ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, Όλοι Μαζί, να παραμείνει ο ιστορικός Δήμος Αιτωλικού - ένας από τους 5 παλαιούς Δήμους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας - είτε ως έχει, είτε με τη συμμετοχή άλλων Δήμων που επιθυμούν τη συνένωσή τους με το Αιτωλικό.
Αγωνιζόμαστε για το μέλλον αλλά και για το παρόν του Δήμου μας που κινδυνεύει.  Με κάθε μέσο μεταφοράς, πηγαίνουμε και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Μαίου 2010, ώρα 6 το απόγευμα, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου. Κλείνουμε τα καταστήματα κι ανοίγουμε την αγκαλιά μας για 2 ώρες, 6-8 μ.μ. ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ και σε πορεία που ξεκινάει από την πλατεία του νησιού 5,30 απόγευμα, πάμε Κόμβο.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (1η μέρα) και την ΤΕΤΑΡΤΗ (2η μέρα) στην ΠΟΡΕΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το ΔΗΜΟ μας.»

ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΗΜΟΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...