Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα148
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032927
°F | °C
invalid location provided
ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Αγαπητές Συναδέλφισσες,

 Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε όλοι μάρτυρες της πιο σκληρής, ανάλγητης και αποκρουστικής επίθεσης των τελευταίων δεκαετιών, στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Σταχυολογώντας από τον αγρό των ανθών του κακού συναπαντήματος μας αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα εξής:

 • 1. Περικόπτονται κατά 30% τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και τα επιδόματα αδείας αλλά περικόπτονται και οι άλλες αποδοχές των υπαλλήλων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα.
 • 2. Αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι (π.χ. Φ.Π.Α.) με συνέπεια την αναπόφευκτη αύξηση στις τιμές των αγαθών.
 • 3. Παγώνουν για το 2010 όλες οι συντάξεις και εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα.
 • 4. Αποδιαρθρώνεται και κατεδαφίζεται το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης με παράλληλη μείωση των συντάξεων σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.
 • 5. Προχωράει η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων π.χ. εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, συμβάσεις έργου κλπ.
 • 6. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση επιχειρείται η διάσπαση του δημοσίου χαρακτήρα της δωρεάν υγείας, της δωρεάν παιδείας κλπ με σκοπό να αναλάβουν οι νέοι δήμοι τις ανάλογες αρμοδιότητες αλλά χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.
 • 7. Εκποιείται η δημόσια περιουσία και προχωρούν παραπέρα οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
 • 8. Αναστέλλονται οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για το 2010 και περιορίζονται μετά το 2011

Και ουκ έστιν αριθμός

            Επίσης, όσον αφορά στην κατάσταση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, σημειώνουμε ενδεικτικά τα εξής:

 1. Μειώσεις μισθών και οδοιπορικών των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων.
 2. Ενοποιήσεις και καταργήσεις οργανισμών.
 3. Επικείμενες αρνητικές αλλαγές στις γεωργικές ασφαλίσεις.
 4. Μειώσεις θέσεων εποχικού προσωπικού στις διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ.
 5. Μείωση του κύκλου εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των επαγγελματιών γεωτεχνικών και καθυστέρηση ή περικοπή στη χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων του ΥΠΠΑΤ ή μη έναρξη νέων προγραμμάτων.
 6. Συνέχιση της υλοποίησης της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με αποτέλεσμα τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο.

Όλα όσα προεκθέσαμε μας φέρνουν επιτακτικά αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας ως εργαζόμενοι και ως κοινωνικά δρώντες πολίτες εν όψει και της φετινής εργατικής απεργιακής πρωτομαγιάς. Ο καλύτερος τρόπος τιμής και αφοσίωσης στους νεκρούς της πρωτομαγιάς του Σικάγο και στο σύνθημα «48 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ψυχαγωγία» το οποίο παραμένει τραγικά επίκαιρο και στις μέρες μας είναι ο εξής: να τεθούμε φραγμός στην αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα που έχει ενσκύψει, να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να συμμετέχουμε στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες με παλμό, πρόγραμμα, δύναμη και όραμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

 • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
 • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
 • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...