°F | °C
invalid location provided
Το Βολτ για την Απόφαση Κλεισίματος
Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2023 21:43

 των Ποδοσφαιρικών Γηπέδων



Το Βολτ καταδικάζει τα πρόσφατα επεισόδια που κατέληξαν στον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του αλλά και την διακινδύνευση της ζωής του. Καταφανώς άδικη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες για όλες τις ομάδες με τέτοιο οριζόντιο τρόπο. Η απόφαση είναι παράλογη καθώς εκ των πραγμάτων δεν τιμωρεί τους χούλιγκανς ούτε προσφέρει αναμενόμενες και άμεσες λύσεις στο πρόβλημα. Δολοφονικές επιθέσεις εξάλλου έχουν γίνει εκτός ποδοσφαιρικού γηπέδου όπως αυτή του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση καλείται μάλιστα άμεσα να απαντήσει στους χιλιάδες φιλάθλους που έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας εκατοντάδων ευρώ και οι οποίοι αξιώνουν αποζημιώσεις,τις οποίες όμως θα πρέπει να αποπληρώσουν οι ΠΑΕ;

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση προχωρά ακόμα μια φορά σε τυφλά και οριζόντια μέτρα τιμωρώντας την πλειοψηφία,τους φιλάθλους που στηρίζουν το άθλημα του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους οπαδούς και την χουλιγκανικης  φύσης βία. Το Βολτ δεν ζητάει μόνο την άμεση απόσυρση της εν λόγω απόφασης, αλλά προτείνει την υιοθέτηση των παρακάτω:

Άμεση κατάργηση των συνδεσμιακών εισιτηρίων και απευθείας πώληση όλων των εισιτηρίων από τις ομάδες. Μέτρο το οποίο θα επιτρέψει την διακοπή της έμμεσης χρηματοδότησης των συνδέσμων, οι οποίοι φαίνεται ότι αποτελούν φυτώρια προσηλυτισμού νεαρών ενώ ευθύνονται σημαντικά για τα επεισόδια στα γήπεδα και την διάχυση της οπάδικης βίας ακόμα και έξω από αυτά. Καθιέρωση λειτουργίας των καμερών ασφαλείας ως προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων. Η αστυνομία και ο αθλητικός εισαγγελέας θα πρέπει να έχουν απευθείας πρόσβαση στο οπτικό υλικό από τις κάμερες.  Όσοι καταδικάζονται για αδικήματα σχετικά με οπαδική βία, να τους απαγορεύεται δια βίου η είσοδος σε οποιοδήποτε γήπεδο και συμμετοχή σε συνδέσμους ομάδων.Θέσπιση αυστηρότερων ποινών για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια με οικονομικά πρόστιμα, αγωνιστικούς αποκλεισμούς και υποβιβασμό σε περίπτωση κατ’εξακολούθηση περιστατικών. Οι παραπάνω λύσεις μετακυλύουν την υποχρέωση στις ΠΑΕ και τις ομάδες γενικότερα στην υιοθέτηση μέτρων κατά της οπαδικής βίας, σεβασμού και πειθαρχίας απέναντι στα ιδανικά του αθλητισμού και του αθλήματος του ποδοσφαίρου και να προάγουν την ευγενή άμιλλα και την φιλαθλητική συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδων από τους συλλόγους και τους συνδέσμους τους.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...