°F | °C
invalid location provided
ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο

Το Σάββατο 17/04/2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Τσάι της ΕΛΕΠΑΠ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. με καλεσμένη elepap-2ομιλήτρια την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο-συγγραφέα κα Αλεξάνδρα Καππάτου και θέμα «Διαζύγιο και τρόποι διαχείρισης».

Η  κα Καππάτου είναι μια έμπειρη αναγνωρισμένη επαγγελματίας στο χώρο της ψυχικής υγείας, που μέσα από το συγγραφικό της έργο έχει διαχειριστεί σχέσεις παιδιών, εφήβων, καθώς και σχέσεις ζευγαριών.

Τα βιβλία της «Γνωρίστε το παιδί σας», «Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά», «Εφηβεία», καθώς και το νέο βιβλίο για το διαζύγιο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η κα Καππάτου στην εισήγησή της ήταν άμεση, απλή και κατανοητή στον κόσμο. Ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «...σήμερα, σύμφωνα με έρευνες 1 στους 4 γάμους καταλήγει σε διαζύγιο... Είναι πολύπλοκη διαδικασία με πολλαπλές επιπτώσεις στη ζωή ενός παιδιού, ιδίως αν συνοδεύεται από συγκρούσεις και δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών... Συγκρούσεις που εστιάζονται στο παιδί, του προκαλούν αισθήματα ενοχής, ντροπή και φόβο και το οδηγούν σε σοβαρή συναισθηματική ανασφάλεια. Συνεπώς, σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή του παιδιού στο διαζύγιο των γονέων διαδραματίζει η ψυχική κατάσταση και η προσαρμογή αρχικά των ίδιων των γονέων στο χωρισμό. (Οι έρευνες δείχνουν ότι τα περισσότερα παιδιά μετά το διαζύγιο μένουν με τη μητέρα τους).

Σε περιπτώσεις ήπιων συγκρούσεων μεταξύ των γονέων, η προσαρμογή των παιδιών είναι καλύτερη.

Εκείνο που προτείνεται είναι η συζήτηση και προετοιμασία ενός παιδιού και από τους δύο γονείς για την ανάγκη να χωρίσουν, κάνοντας σαφές ότι κανένας από τους δύο δε θα απομακρυνθεί από αυτό. Ότι πάντα θα το αγαπούν και ότι η σχέση τους δεν θα αλλάξει. Πράγμα που μένει να αποδειχθεί και έμπρακτα, με τη διαρκή και συνεπή παρουσία και των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού.

Επισημαίνεται ότι ένα διαζύγιο, με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται, είναι προτιμότερο από τη διατήρηση ενός γάμου και ενός οικογενειακού περιβάλλοντος που είναι κακοποιητικά για ένα παιδί (εντάσεις, σωματική ή φραστική βία από τους γονείς, κ.α.)».

Η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν θερμή. Από νωρίς φίλοι της ΕΛΕΠΑΠ ήρθαν στο Παπαστράτειο Μέγαρο τιμώντας την προσπάθεια που κάνουν τα μέλη της Τ.Δ.Ε. να καλούν στην πόλη μας καταξιωμένους επιστήμονες, παρουσιάζοντας θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και  ενισχύοντας οικονομικά τα θεραπευτικά προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ.

Τα  μέλη της Τ.Δ.Ε. ευχαριστούν θερμά όλους όσους συμμετείχαν και τους ζητούν να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Κων/να Κατσαρή, η Αντινομάρχης κα Έφη Στεργίου, ο πρόεδρος του Ρόταρη κος Σεραφείμ Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Inner Wheel κα Δήμητρα Γεωργούση, η πρόεδρος Φιλανθρωπικού Συλλόγου κυριών Τριχωνίδας κα Αριστούλα Καραγεώργου, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ κος Γιώργος Λεχουρίτης, η Δ/ντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας Αιτωλ/νίας κα Μαρία Τσίνα, η Δ/ντρια Τριχωνίδας Α.Ε. κα Φρόσω Δελλή και άλλα μέλη και εκπρόσωποι φορέων.

Τα μέλη της Τ.Δ.Ε. ευχαριστούν θερμά τα Μ.Μ.Ε., ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικό POLI τα οποία πρόβαλαν την εκδήλωσή μας. Επίσης το ζαχαροπλαστείο Λεωνίδα, το ανθοπωλείο Χρήστο Πιστιόλη και όλους τους φίλους που στήριξαν την εκδήλωσή μας και μας στηρίζουν πάντα.  

Παράλληλα με την εκδήλωση διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ των πλέι-οφ μεταξύ των ομάδων Γ.Ε.Α. και Παναιτωλικού, τα έσοδα του οποίου προσφέρθηκαν στην ΕΛΕΠΑΠ. Η Τ.Δ.Ε. ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κο Λεωνίδα Υφαντή για την στήριξη των προσπαθειών μας.            

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...