Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα108
mod_vvisit_counterΧθές418
mod_vvisit_counterAll8033305
°F | °C
invalid location provided
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΥΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

Το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.)  gypasσας ενημερώνει ότι το Σάββατο 17 Απριλίου έγινε η απελευθέρωση  ενός γύπα Gyps fulvus σε περιοχή του Αράκυνθου κοντά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνικά του Δήμου Μεσολογγίου.

Η απελευθέρωση έγινε παρουσία του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, μαθητών από την περιοχή, κατοίκων και επισκεπτών. Ο γύπας είχε βρεθεί εξασθενισμένος λόγω του νεαρού της ηλικίας του σε οικόπεδο στη περιοχή της Νέας Αβώρανης του Δήμου Θεστιέων.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου και εκπροσώπου του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.), ο γύπας τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χαρτόκουτο και στάλθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα. Εκεί οι ειδικοί τον περιέθαλψαν και στη συνέχεια αφού το πουλί κρίθηκε δυνατό και έτοιμο να πετάξει, μεταφέρθηκε ξανά στο τόπο από τον οποίο προήλθε, δηλαδή στο Όρος Αράκυνθος, όπου και απελευθερώθηκε. 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...