Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα113
mod_vvisit_counterΧθές452
mod_vvisit_counterAll8031042
°F | °C
invalid location provided
Ποιος να το φανταζόταν;

Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση ιδεών και αξιών, κρίση πνευματική, ηθική, εκκλησιαστική. Κάθε κρίση περικλείει την συγκομιδή και το επιστέγασμα μιας πορείας και ενός έργου μέσα στο επίγειο περιβάλλον. Κρίση τελική η συντέλεια των αιώνων με την ένδοξη δεύτερη έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Κάθε φορά αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ σ' αυτό το σημείο μηδέν. Δείχνουμε απορημένοι και καθ' ένας αποσείει από πάνω του κάθε ευθύνη. Όμως οι στραβοί και ολέθριοι δρόμοι έχουν στραβές και ολέθριες αφετηρίες με τις ανάλογα αδιέξοδα.

Η επιλογή μιας πορείας βαρύνει  τoν οδοιπόρο που την επιλέγει κι αυτός φέρει ακεραία την ευθύνη για την κατάληξή του.

Ακεραία και η ευθύνη μας ως πολιτών αλλά και ως πιστών μελών της εκκλησίας του Χριστού για την σημερινή σήψη και διαφθορά σ' όλο το φάσμα της ζωής μας.

Ποτέ δεν φαντάζονταν κανείς την τροπή που θα έπαιρναν τα εκκλησιαστικά πράγματα της επαρχίας μας μερικά χρόνια πριν. Ενθουσιασμός, λόγια μεγάλα, υποσχέσεις πολλές κλπ. συνέθεταν την εικόνα των καιρών εκείνων. Για τους παροικούντας όμως την Ιερουσαλήμ και γνωρίζοντας τα πράγματα καλά και θέτοντας τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων όλα ταύτα ήταν μια καλοστημένη παράσταση.

Η ψυχρή λογική με στοιχεία αδιάσειστα προειδοποιούσε και προεξοφλούσε τις εξελίξεις. Κανείς όμως δεν συμβουλεύτηκε και δεν συνομίλησε με τη λογική του. Υπερίσχυσε η εθελοτύφλωση.

Έτσι συμβαίνει πάντα με τη νοοτροπία των μαζών που πλανώνται και καθοδηγούνται υπηρετώντας πλάνες και πλάνους.

Πρώτιστο δεδομένο που προμήνυσε ότι ο φερόμενος ως θησαυρός ήταν άνθρακες, ήταν οι «εργολάβοι» και το προφίλ των «σωτήρων» και «μεσσίων».

Οι «μεσσίες» τούτοι όπως συμβαίνει με όλους τους «μεσσίες» της γης προέρχονται από τα καταχθόνια του γήινου σκοτεινού φλοιού από τον οποίο τρέφονται και μέσα στον οποίο μεγαλώνουν.

Κύριε είπε ο Μακρυγιάννης «οι αρχιερείς σου και άρχοντες σου πήραν από σένα και έδωκαν του αφέντη τους του διαβόλου».

Αφέντης των εξουσιών του κόσμου και των πάσης φύσεως εξουσιαστών ο εκπεσών άγγελος και πατέρας του ψεύδους και της απάτης.

Έτσι οι επιποθούντες τους θρόνους των εξουσιών του κόσμου περιπίπτουν στο χώρο ευθύνης του εωσφόρου με τον οποίο πλέον συνάπτουν σχέσεις αγαστής συνεργασίας και ας ομιλούν περί του αντιθέτου.

«Όλος ο κόσμος εν τω πονηρώ κείται» λέγει το Ευαγγέλιο. Βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού ο οποίος τον ελέγχει ποικιλοτρόπως.

Το πνεύμα της αλαζονείας της εξουσίας με όλα τα συνακόλουθά του δεν ήταν δυνατόν να χάσει. Τα πνεύματα είναι πάντοτε πιο δυνατά από τους ανθρώπους και τα πνεύματά τους. Όταν το ανθρώπινο πνεύμα δεν ταυτίζεται με το Χριστό τότε κατακτάται από πονηρά πνεύματα. Οι πνευματικοί νόμοι είναι αμείλικτοι.

Το στοίχημα σε τοπικό επίπεδο εκκλησιατικό χάθηκε. Ο εκπεσών άγγελος έχει τον πρώτο λόγο. Η ανθρωπομάζα των πιστών καλείται να σύρει το κάρο με τα ζαρζαβατικά και τα κολοκυθάκια στους τόπους της λαϊκής και της χωματερής.

Η Ιερά Πόλη δεν ανησυχά πια. Θα παραμείνει αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα σε πολιτικό και θρησκευτικό πεδίο. Οι λαλίστατοι που φωνασκούσαν παρεδόθησαν. Αντί πινακίου φακής επώλησαν τα πρωτοτόκια. Όλες οι τραγωδίες κλείνουν με μια προδοσία.

Ας παύσουμε τον μακάριο ύπνο μας και ωσάν τον τίμιο πρόδρομο ας φωνάξουμε «ουκ έξεστι...» δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά στην εκκλησία του Χριστού. Το «αμπέλι» του Ναζωραίου δεν είναι τσιφλίκι μερικών, που το κληρονόμησαν από τον πατέρα τους.

Ο εκκλησιαστικός χώρος δεν μπορεί να ζει ακόμα στο μεσαίωνα στον ολοκληρωτισμό και στο μοντέλο του πασά και του ραγιά. Όπου γης έχουν κατακτηθεί και παγιωθεί βασικές ανθρώπινες ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα.

Με βάση ποιες αρχές ασκείται η λειτουργία μιας εκκλησιαστικής κοινότητας ενός εκκλησιαστικού σώματος μιας εκκλησίας του Χριστού. Οι πιστοί δεν έχουν μόνον υποχρεώσεις έχουν λόγο στα εκκλησιαστικά δρώμενα. Η εκκλησία είναι κατ' εξοχήν σύναξη πιστών και όχι «αμπέλι» μερικών.

Δεν αρκεί η γενειολατρεία, η ρασολατρεία και η κοτσιδολατρεία. Εδώ και τώρα ζητείται πίστις και Άγιο Πνεύμα. Οι ασκούντες διοικητικά διακονία δεν μπορούν να κάνουν ό,τι τους «καπνίσει». Επιτέλους ας αποδίδουν αληθή απολογισμό των πεπραγμένων τους.

Είναι βαρύ το τίμημα του αντιχριστιανικού φασιστικού μοντέλου διοίκησης της εκκλησίας.

Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να εργαστεί και ο χώρος κατακλύζεται από πονηρά πνεύματα οικεία σε τέτοια συστήματα.

Γέμισε ο τόπος «σταυροφόρους» «επιγονατιοφόρους» και αρχιμανδρίτες χωρίς μάνδρα, οι οποίοι διαβιούν στον κόσμο με τη μαμά τους και τον μπαμπά τους, εξομολόγοι, πνευματικοί και σωτήρες του λαού του θεού προστατεύοντας τον από τον σατανά τον οποίο αυτοί φυσικά έχουν κονιορτιποιήσει!!! 

Μεσαιωνικές εικόνες απείρου (βατικάνειου) κάλλους εν ημέραις εικοστού πρώτου αιώνος. Νέοι «πνευματικοί παπάδες» με «νέο πνευματικό φωτισμό» περιμένουν δώθε κείθε τα λείψανα των αγίων και έτσι εξοικονομούν χρήματα για τα γρανιτένια μάρμαρα των ναών τους και άλλα πολλά.

Βιβλία εκδίδονται διάφορα και ο κοσμάκης διερωτάται ποιον σκοπό εξυπηρετούν αφού είναι εκτός θέματος, εποχής και προβλημάτων.

Οι διάφοροι πάνε κι έρχονται και πρόσωπα με ήθος και προσφορά αντέχοντας εγκαταλείπουν το «σκάφος» και έπεται συνέχεια.

Εν μέσω οικονομικού χειμώνος εννέσκυψε και πνευματικός χειμώνας.  Το ευαγγελιζόμενον ως νέον και ωραίον απεδείχθη παλαιό και πολύ άσχημο. Ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον απλό κλήρο και λαό της περιοχής.

Ο ολοκληρωτισμός και οι ελέω Θεού βασιλείες και δεσποτείες μόνο βάσανα πρόσφεραν στο δυστυχή λαό. Το ψεύδος μπορεί να διασκεδάζει και να νομίζει ότι κυριαρχεί. Όμως η αποκάλυψή του έρχεται από το πουθενά από εκεί που δεν φαντάζεται.

Ο έχων τον τελευταίον λόγον είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός., τον οποίον οι διάφοροι πνευματικοί έχουν εξωθήσει στα βάθη του ουρανού διότι η γη και ότι έχει πάνω της τους ανήκει ψυχή τε και σώματι.

Έλεος πια έλεος τα τέρατα και τα φαντάσματα του ελληνοχριστιανικού δήθεν πολιτισμού έκαναν τον κύκλο τους και καταδικάστηκαν στη συνείδηση του λαού.

Δεν ζητούνται μεσσίες και σωτήρες, ζητείται ανθρωπιά και αγάπη.

Οι εποχές του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών υμνητών του φασισμού και της δικτατορίας μόνον ως φάρσα μπορούν να εμφανιστούν στις προσθήκες του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι εποχές αυτές παρήγαγαν μπόλικη υποκρισία και πάντως όμως σε καμιά περίπτωση δεν παρέδωσαν στο ιστορικό παρόν και μέλλον τα υγιή κύτταρα για μια πρόοδο και αναγέννηση. Γι' αυτό και δεν εγκολπώθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ο οποίος καταδίκασε τους προφήτες και εκφραστές των σε μαρασμό και εξαφάνιση.

Η εκκλησία του Χριστού ήταν πάντοτε υπεράνω εθνών και κρατών και στην υγιή της έκδοση δεν υπήρξε ποτέ δεκανίκι τυράννων και τυραννικών ιδεολογιών και καθεστώτων. Δεν ήταν έθος της υγιούς εκκλησίας να υποτάσσεται στους καίσαρες και να έχει στην κορυφή της δεσπότες και καισαρίσκους, αυλές και αυλικούς και αυλοκόλακες μισθοφόρους του κρατικού κορβανά.

Το κακό αμύνεται και δεν παραδίδει τα όπλα ποτέ και καταφέρνει να ελέγχει και να ποδηγετεί την τοπική εκκλησία. Όμως ας γνωρίζει ότι λίγο καιρό έχει διότι ο Κύριος έρχεται.

Η ώρα των φαντασμάτων και των ξωτικών είναι η νύχτα και το σκοτάδι. Στο φως δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Είθε ο Αναστάς Κύριος Σωτήρας και Λυτρωτής να λυπηθεί την τοπική εκκλησία του και να την προστατέψει από τους αυτόκλητους «Μεσσίες» και  «Σωτήρες» νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν.

Σωσθένης ο Αμβρακιώτης        

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...