Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα139
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032918
°F | °C
invalid location provided
ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Τι γίνεται με τους υπηρέτες του Θεού; Τους υπεύθυνους της τοπικής εκκλησίας και τους λοιπούς οσφυοκάμπτες λιβανιστές και κολαούζους; Που βρίσκονται οι μεγαλόστομες εξαγγελίες για αλλαγή κλίματος, νοοτροπίας και επικράτηση της δικαιοσύνης με σκοπό την πνευματική αναγέννηση;

Πως υπηρετείται το έργο του Θεού για τη θεραπεία του ανθρώπου της εικόνας του Θεού; Υπηρετούνται άραγε αληθινοί πνευματικοί σκοποί ή αλλότριοι σκοποί σχετιζόμενοι με τη διαχείριση του χρήματος, την εφήμερη δόξα και την εξυπηρέτηση ημετέρων;

Έχουμε να κάνουμε με ανανεωτές οπαδούς πιστούς της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ή με επιγόνους των αλήστου μνήμης «πρώην υπηρετών του θεού» της ιεράς πόλεως;

Είναι ο κύριος η πρώτη προτεραιότητα ή η καθ' ημάς πραγματικότητα το ημέτερον σκήνωμα; Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κύριο, ή για την «περιουσία» του Κυρίου;

Προϊόντος του χρόνου γινόμαστε δέκτες μιας δυσοσμίας, η οποία αναδύεται από πράξεις πρακτικές και συμπεριφορές των καθήμενων επί πνευματικών καθεδρών.

Η αποθεματική δύναμη της κατανόησης και ανοχής του εν πολλαίς μερίμναις και αγώνες και θυσίες περιπεπλεγμένων έχει σχεδόν στερέψει.

Η κεντρική συνισταμένη της αντιδράσεως του χαρακτηρίζεται από τη στροφή των «οπισθίων του» προς την τοπική λατρεία που αρνείται να συνεργαστεί και συνυπάρξει με το παράδειγμα και τη θυσία, όντας εγκλωβισμένη στον φαρισαϊσμό και την υποκρισία. 

Η παγκαρολατρεία και παγκαρολαγνεία έχουν πληγώσει το πνευματικό γόητρο του ευσεβούς λαού, προκαλώντας την αποστροφή του και την άρνησή του να συνεργαστεί.

Δεν είναι δυνατόν να χωρέσει το καινούργιο κρασί σε παλιούς ασκούς, όσο κι αν μασκαρευτούν για να φαίνονται νέοι. Οι σημερινοί καιροί απαιτούν σημερινούς ανθρώπους με το βλέμμα στραμμένο στον πληγωμένο από την αμαρτία και αποστασία άνθρωπο, έχοντας οδηγό τον Ιησού, την αγάπη του και τη θυσία του.

Ο Κύριος αναζητεί εργάτες έτοιμους για όλα όχι διαχειριστές που ερίζουν πάνω από το σκουληκιασμένο, διαμελισμένο, καταπληγιασμένο σώμα του σύγχρονου ανθρώπου και της σύγχρονης ανθρωπότητας, έχοντας εξωτερικά μορφή ευσέβειας χωρίς όμως να πιστεύουν στη δύναμή τους.

Η Ιουδαϊκή θρησκεία του νόμου των τύπων και του φαρισαϊσμού, καταδικάστηκε από τον Κύριο και μαζί της καταδικάστηκαν και όλα τα παράγωγά της και όλοι οι κατά καιρούς μιμητές και εραστές της.

Ο Κύριος και η εκκλησίαμ του είναι υπεράνω τύπων και σχημάτων και κάθε είδους ανθρώπινης κοσμικής περιοστικής σχηματοποίησής της στη βάση των ανθρώπινων σχημάτων. Η εκκλησία είναι ελευθερία εν Χριστώ, ο Χριστός είναι ελευθερία, δίδει ελευθερία και αναπαύεται στην ελευθερία.

Μετά τιμής

Ερμάς ο Αιτωλός    

   

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...