Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα7
mod_vvisit_counterΧθές304
mod_vvisit_counterAll8144182
°F | °C
invalid location provided
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ & ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ:   Του συνεργάτη μας ΠΑΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Κρίτων Αρσένης: «10 Ελλάδες λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μας εξασφαλίζουν οι Ελληνικοί υγρότοποι»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες των οικοσυστημάτων. Η σημερινή ημέρα μας δίνει αφορμή να σκεφτούμε τη σημασία αλλά και την ανάγκη προστασίας των Ελληνικών και παγκόσμιων υγροτόπων, που αποτελούν αναντικατάστατους συμμάχους μας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Στους υγροτόπους της Ελλάδας είναι αποθηκευμένοι έως και 300 εκατομμύριο τόνοι άνθρακα. Με βάση το στοιχεία του ΟΗΕ, αυτό ισοδυναμεί με 1,1 δις τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Οι ετήσιες εκπομπές της Ελλάδος από ανθρωπογενείς δραστηριότητες το 2007 ήταν περίπου 110 εκατομμύριο τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Με λίγα λόγιο, η διατήρηση των Ελληνικών υγροτόπων προστατεύει τη Γη οπό εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ίσες με τις ετήσιες εκπομπές έως και 10 χωρών σαν την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, οι υγρότοποι της Ελλάδας συνεχίζουν να υποβαθμίζονται με τραγικότερη την περίπτωση της προστατευόμενης από τη συνθήκη Ρομσάρ Λίμνης Κορώνειας που έχει μετατραπεί σε περιστασιακό νερόλακκο. Υπολογίζεται ότι πριν δύο γενεές, η Ελλάδα είχε τριπλάσια έκταση υγροτόπων, που σημαίνει ότι η έως σήμερα καταστροφή των υγροτόπων έχει οδηγήσει σε εκπομπές 20 φορές περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα από ότι εκπέμψαμε το 2007.

 

Άμεση παρέμβαση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά προκειμένου να διασωθεί από την πώληση ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Κωνσταντινούπολη

Το παλάτι Μαγναύρα που αποτελεί μέρος του Βυζαντινού Παλατιού, της μέσης Βυζαντινής περιόδου, στο Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης πωλείται από τον πρώην δήμαρχο του Εμινονού για 12. εκ ευρώ.

Το παλάτι ανακαλύφθηκε όταν ο δήμαρχος αποφάσισε να κατεδαφίσει εργοστάσιο που είχε στην ιδιοκτησία του με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το αρκετά καλά διατηρημένο κτίριο του παλατιού (βάσει του τουρκικού νόμου όταν κάποιος αγοράσει ένα κτίριο και κάτω από αυτό αποκαλυφθεί ένα παλιό οικοδόμημα τότε είναι ιδιοκτήτης αυτού του οικοδομήματος).

Το παλάτι αυτό που τη Βυζαντινή περίοδο χρησίμευε ως αίθουσα ακροάσεων των Βυζαντινών αυτοκρατόρων είναι πιθανότατα το ίδιο που ήταν σε χρήση τουλάχιστον μέχρι τον 10ο αιώνα και ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανώτερης εκπαίδευσης, θεωρούμενο με τους σημερινούς όρους πανεπιστήμιο. Πήρε την ονομασία του δε από τη λατινική Aula Magna, Πανδιδακτήριο. Εθεωρείτο μια εκ των δύο μεγαλυτέρων σχολών στο Βυζάντιο όπου γινόταν διδασκαλία στα μαθήματα: γραμματική, ρητορική, φιλοσοφία, διαλεκτική, δίκαιο, αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία και μουσική.

 

Κρητικό Ελαιόλαδο για τον Μπαρόζο - Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης διανέμει παγκόσμιας κλάσης προϊόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στην κουζίνα του Προέδρου της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει μόλις πρόσφατα προστεθεί κι ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης από την Κρήτη: Πρόκειται για το ελαιόλαδο με την ονομασία «Κριτσά»του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς Λασιθίου Κρήτης, που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια, εθνικά και διεθνή πρώτα βραβεία για την ποιότητα του.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με κρητική καταγωγή, διένειμε τη φιάλη του ελαιολάδου αυτοπροσώπως στον κ. Μπαρόζο, έναν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Ευρώπης. «Ήταν πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης. «Κατάγεται κι ο ίδιος από τη μεσογειακή Ευρώπη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ελαιόλαδο αποτελεί εγγύηση για την μακροπρόθεσμη υγεία». Ο κ. Χατζημαρκάκης παρέδωσε επίσης προσωπικά μια φιάλη και στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Γιέρζι Μπούζεκ.

Ο Μπαρόζο και ο Μπούζεκ δεν ήταν οι μοναδικοί που έλαβαν από μια φιάλη με το κρητικό ελαιόλαδο. Ο φιλελεύθερος Ευρωβουλευτής διανέμει 1.500 φιάλες ελαιόλαδο σε πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης ως δώρο για το νέο έτος. Συγκεκριμένα σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ από μια φιάλη έλαβαν και τα μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, οι φιλελεύθεροι βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου, όπως επίσης και οι φιλελεύθεροι υπουργοί και πρόεδροι του κόμματος στα γερμανικά κρατίδια. Η πρωτοβουλία του κ. Χατζημαρκάκη είχε την στήριξη της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

 

«ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«Οι Σοσιαλιστές δήλωσαν εκ νέου τη στήριξη τους και κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της Ελλάδας»υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες.

Σε ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το ΕΣΚ, ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν καταδικάζει απερίφραστα τα κερδοσκοπικά παιγνίδια εις βάρος της Ελλάδας, άλλων χωρών και ευρύτερα του Ευρώ και καλεί Συμβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβουν απτά μέτρα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα, μας.

 

Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από ανεξέλεγκτη έκλυση αντιβιοτικών

Ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών απελευθερώνονται στο περιβάλλον μαζί με τα ανθρώπινα απόβλητα και περνούν στα συστήματα των υδάτων, του εδάφους και σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Οι επιπτώσεις τους σε μικρόβια που ζουν στη φύση δεν έχουν μελετηθεί ικανοποιητικά ενώ σημαντικός είναι ο κίνδυνος βακτήρια που βρίσκονται φυσιολογικά στο περιβάλλον να αναπτύξουν αντοχή στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία ανθρώπινων ασθενειών. Αυτή η αντίσταση μπορεί με τη σειρά της να περάσει σε βακτήρια που προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο και στα ζώα, κάνοντας έτσι πιο δύσκολο τον έλεγχο των βακτηριακών λοιμώξεων.

Με  βάση  τα   συμπεράσματα  σχετικής  επιστημονικής  έρευνας, ο ευρωβουλευτής  των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν εξετάζει τη λήψη μέτρων για τη μείωση της έκλυσης αντιβιοτικών στο περιβάλλον μέσα από την ειδικής αντιμετώπιση λυμάτων και αποβλήτων μολυσμένων με αντιβιοτικά πριν αυτά απελευθερωθούν στο περιβάλλον ή χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα στη γεωργία.

 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων υπερψηφίσθηκε η έκθεση προόδου 2009 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα ΚΟΠΠΑ την καταψήφισε.

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα ΚΟΠΠΑ δήλωσε: «Η καταψήφιση της έκθεσης ήταν αναπόφευκτη δεδομένου ότι το πνεύμα της έκθεσης όπως διαμορφώθηκε και με τις τροπολογίες που υιοθετήθηκαν απέχει ακόμα από το επιθυμητό πλαίσιο. Οι προσπάθειες βελτίωσης θα συνεχιστούν ενόψει της Ολομέλειας».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας η ευρωβουλευτής τόνισε:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία πριν περίπου 100 ημέρες, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του διαλόγου στα Ηνωμένα Έθνη. Οι απευθείας επαφές των δύο πρωθυπουργών, πάλι με ελληνική πρωτοβουλία που ήρθαν να υποστηρίξουν τη διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη,  δημιούργησαν ελπίδες ότι μπορούσε να υπάρξει σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια για επίλυση στο πρόβλημα του ονόματος. Η προσδοκία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου με ευθύνη της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση λύσης, στη βάση της εθνικής κόκκινης γραμμής και στο συμφωνημένο πλαίσιο του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε σε από τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς να επισκεφτεί την Αθήνα τον επόμενο μήνα».

 

Σοσιαλιστές ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Σταύρο Λαμπρινίδη στο Ροζάρνο της Ιταλίας, μετά από το πρόσφατο ξέσπασμα ταραχών μεταξύ μεταναστών και κατοίκων

Αντιπροσωπεία της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναχωρεί σήμερα για το Ροζάρνο, στην περιοχή της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία, για να διερευνήσει τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν πρόσφατα μεταξύ μεταναστών και κατοίκων της περιοχής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας έχει οριστεί ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Οι ευρωβουλευτές θα έχουν σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ΜΚΟ, συνδικάτων, οργανώσεων μεταναστών και τοπικών αρχών.

Ο κ. Λαμπρινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημασία της αποστολής:»Τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στο Ροζάρνο αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν εκλείπουν πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η εκμετάλλευση της εργασίας των μεταναστών, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι μόνο Ιταλικά προβλήματα, αλλά πανευρωπαϊκά, και συνεπώς απαιτούν λύσεις στο πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Όχι μόνο ο σύγχρονος αλλά και ο αρχαίος ευρωπαϊκός πολιτισμός στην ατζέντα της Ισπανικής Προεδρίας

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ και κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου στον τομέα του πολιτισμού από την Υπουργό Πολιτισμού Angeles Gonzalez-Sinde, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, αρμόδια, ως μέλος της Επιτροπής, για ζητήματα παιδείας και πολιτισμού, εξέφρασε την ικανοποίηση της για τους υψηλούς στόχους που θέτει ή προτίθεται να υποστηρίξει η Ισπανική Προεδρία για θέματα του σύγχρονου, κυρίως, πολιτισμού, ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Ανάμεσα τους, την ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana, τον πολιτιστικό τουρισμό, την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και την ψηφιοποίηση των ευρωπαϊκών κινηματογραφικών ταινιών, ως μέσου για τη διαφύλαξη ενός ιδιαίτερα σημαντικού τομέα της πολιτιστικής παραγωγής της σύγχρονης Ευρώπης.

 

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και Αντιπροέδρου της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Τάκη Χατζηνεωργίου με τους Sinai Onal Σύμβουλο Αχμέτ Τούρκ, Fayik Yagizay Εκπρόσωπος του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στην Ευρώπη και Eyyup Doru, Εκπρόσωπο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στο Βέλγιο.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης Ολομέλειας του Στρασβούργου για το 2010, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του ΒΤΡ. Sinai Onal Σύμβουλο του Αχμέτ Τούρκ, Fayik Yagizay Εκπρόσωπο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στην Ευρώπη και Eyyup Dom, Εκπρόσωπο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στο Βέλγιο. Το ΒΤΡ έχει πρόσφατα κηρυχτεί από την Τουρκιά παράνομο.

 

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Συλβάνα Ράπτη, συναντήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση τους, με μαθητές της Β'Λυκείου, από σχολικές μονάδες της Καλαμάτας, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, εξήρε την πρωτοβουλία τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια η κα Ράπτη τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως επίσης και για τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

 

«Θα υποστηρίζω θερμά τη δάσωση ως εργαλείο αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής»

απαντά η υποψήφία Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη

«Από την πρώτη στιγμή που είδα το στοιχεία γιο την Κλιματική Αλλαγή, κατανόησα την σημασία των προγραμμάτων δάσωσης. Είναι το μόνο λογικό, όταν η αποδάσωση συμβάλλει κατά 20-25% στην Κλιματική Αλλαγή, να βάλουμε ως στόχο την αύξηση των δασών»απάντησε η υποψήφια Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη κατά την ακρόαση της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα. Η ερώτηση αφορούσε το αν θα υποστηρίξει κατά την θητεία της προγράμματα δάσωσης και αγροδασοκομίας στο πλαίσιο της νέας χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή. «Είναι κάτι που το θεωρώ προτεραιότητα και δεσμεύομαι να κάνω ό,τι μπορώ τόσο στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου μου όσο και σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»πρόσθεσε η υποψήφια Επίτροπος.

 

ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΚΛΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

«Η ΕΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ.»ΔΗΛΩΣΕ Ο ευρωβουλευτής ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τον δημόσιο τομέα ως τον βασικό αίτιο για το μέγεθος των καθυστερημένων πληρωμών εντός ΕΕ και την έλλειψη ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.

«Η ΕΕ θα πρέπει πέραν από τις δημόσιες αρχές να στρέψει την πίεση της προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με σημαντικά κέρδη. Αυτές κατέχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά και άρα διενεργούν τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών έχοντας ταυτόχρονα και πολύ μεγάλο ποσοστό στις καθυστερήσεις πληρωμών», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Κυριάκος Τριανταφυλλίδης κατά την ακρόαση που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την οδηγία για τις καθυστερημένες πληρωμές.

 

Ως «μεγάλη πρόκληση και σημαντική ευκαιρία»χαρακτήρισε την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ισπανία σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Ισπανού Πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Στην παρέμβαση της εκ μέρους της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η κα Ποδηματά συνεχάρη τον κύριο Θαπατέρο για τις προτεραιότητες που παρουσίασε δηλώνοντας: 

«η  ισπανική  Προεδρία  είναι  μία  σημαντική  πρόκληση  για  όσους  από  εμάς πιστεύουμε   ότι η μέχρι σήμερα «ευρωπαϊκή συνταγή»για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν μονομερής και δεν έδωσε την σημασία που έπρεπε στον περιορισμό των επιπτώσεων στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση»

 

«Απλοποίηση του ελέγχου και της διαχείρισης των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής άστε να βελτιωθεί περισσότερο η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων»επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Σταυρακάκη, ο κ. Κάρλος Οκάνια, Προεδρεύων του Συμβουλίου, παρουσίασε τις προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας στον τομέα της Πολιτικής Συνοχής (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Ο κ. Σταυρακάκης αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας για την Πολιτική Συνοχής έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι καθοριστικής σημασίας η δέσμευση της Προεδρίας για σύνδεση της Πολιτικής Συνοχής με την «Στρατηγική ΕΕ-2020», γιατί αναγνωρίζεται έτσι ότι η Πολιτική Συνοχής μπορεί να αποτελέσει το κατεξοχήν κατάλληλο εργαλείο για την εκπλήρωση βασικών στόχων της νέας στρατηγικής. Η δέσμευση αυτή έρχεται να καλύψει το κενό που είχε αφήσει το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής στο οποίο δεν αναγνωριζόταν η πολύτιμη συμβολή της Πολιτικής Συνοχής τόσο μέχρι τώρα όσο και στο  μέλλον.