Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα142
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032921
°F | °C
invalid location provided
Εγκαίνια μνήμης - Δέσμευση & Απολογισμός Δράσης

  
 
Δεν ήταν μόνο μία η φορτισμένη στιγμή της romaεκδήλωσης στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Η μνήμη πως η 22α Μαρτίου που έχει επιλεγεί ως Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα, είναι η ημερομηνία του άδικου χαμού του Πάνου Μυλωνά στην εθνική οδό, είναι άλλωστε αρκετή για χρωματίζει τα συναισθήματα όσων έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της ασφάλειας στους δρόμους.
 
Ωστόσο η συγκίνηση που ήταν έκδηλη όχι μόνο στο πρόσωπο της κ. Βασιλικής Δανέλλη - Μυλωνά, αλλά και σε αυτά των υπολοίπων παρισταμένων, έφτασε στο απώγειο τη στιγμή που η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας και μητέρα του Πάνου, απέσυρε το λευκό ύφασμα αποκαλύπτοντας την πινακίδα με τη μορφή του γιου της που βρίσκεται προ της εισόδου των γραφείων του Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Ι.Ο.ΑΣ.
 
Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους μίλησε για τη μοίρα, που θέλησε να γίνονται τα εγκαίνια του Παραρτήματος 22 Μαρτίου στις 12:15μμ, την ίδια μέρα και ώρα που είχε πριν από έξι ακριβώς χρόνια συμβεί το μοιραίο. Στο εξής όμως θα υπάρχει μία εστία που θα κρατάει ζωντανή τη μνήμη του Πάνου Μυλωνά, αποτελώντας ορμητήριο δράσεων, αλλά και χώρο υποδοχής όλων εκείνων που θα θελήσουν να συνεισφέρουν - με όποιο τρόπο επιλέξουν - στην προσπάθεια για να απομακρυνθεί η Δυτική Ελλάδα από τη λίστα με τις πλέον επικίνδυνες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 


Μιλώντας για την πρωτοβουλία της ίδρυσης του παραρτήματος, ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας ανέφερε: «Δεσμευτήκαμε και - χάρη στη συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αιτωλίας - πετύχαμε, να δημιουργήσουμε μία μόνιμη εστία για την οδική ασφάλεια στην περιοχή, παρέχοντας στέγη στο Παράρτημα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»...Από κοινωνικής απόψεως, χτίσαμε και λειτουργούμε μία Γέφυρα για να αλλάξει η ζωή της Περιφέρειας προς το καλύτερο. Όμως η ενεργή συμμετοχή μας στην υπόθεση της οδικής ασφάλειας, έχει έναν υπέρτερο στόχο: Να σωθεί η ζωή στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας. Καταθέτω λοιπόν μία ακόμη δέσμευση που έχει να κάνει με την ιδιότητά μου ως Τεχνικού Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου της μείζονος Γέφυρας της Ελλάδας και ενός μείζονος αυτοκινητοδρόμου της Δυτικής Ελλάδας: Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει να σώσουμε τη ζωή που καλούνται να αλλάξουν τα έργα μας».
 
Η ειλικρινής επιδίωξη της προστασίας της ζωής στους δρόμους, υπήρξε κοινός τόπος για τους εκπροσώπους αρχών, θεσμών και φορέων που παραβρέθηκαν, πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν πέρυσι την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο, να συγκεντρωθούν ένα χρόνο μετά, για να κάνουν απολογισμό των πεπραγμένων ενός χρόνου υπέρ της οδικής ασφάλειας. Τις σχετικές δράσεις της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. εξέθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Μπερνάρ Γκαλτιέ, υπογραμμίζοντας την επιλογή της συνεχούς αναβάθμισης της γνώσης και της πρακτικής των ανθρώπων που λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση τη Ζεύξη.
 
Το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα, επανέλαβε με επιστολή της, η επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης κ. Ιζαμπέλ Καρντάς, η οποία είχε βρεθεί αυτοπροσώπως πέρυσι στο Αντίρριο για με αφορμή την πρώτη περιφερειακή ημέρα δράσης.
 
Η εκδήλωση ανήκε στον κύκλο εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (19-26 Μαρτίου) σε στενή συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.  
 
Πληροφορίες για το Παράρτημα του Ινστιτούτου μπορεί να παίρνει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω του αριθμού τηλεφώνου: 26340-39035
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι:
κ. Δημοσθένης Καπώνης (Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας), κ. Νίκος Τζανάκος (Αντιδήμαρχος Πατρέων), κ. Νίκος Κούμπιος (Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου),  η Ταξίαρχος κ. Ευσταθία Γιαννιά (Εκπρόσωπος Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος), ο Αστυνομικός Διευθυντής Α.Δ Αχαϊας  κ. Αθανάσιος Δριβίλας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αιτωλίας κ. Αθανάσιος Δημητρίου, ο Διοικητης Τροχαίας Ναυπάκτου κ. Κωνσταντίνος Κακούσης καθώς και η Υπαστυνόμος Α.Δ Αιτωλίας κ. Ελένη Βούρβαχη. Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νίκο Μηλιώνη και ο Σύλλογος  Σχολών Οδηγών Πελ/νήσου & Δυτ. Ελλάδος από τον κ. Μπασκούτα.       
  
 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...