°F | °C
invalid location provided
Μήνυμα Θανάση Λύρου
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2023 17:59

 

Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Η ένδοξη αυτή Ημέρα της Επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι εμφυτευμένη στις καρδιές των Ελλήνων και θα παραμείνει εκεί εις το διηνεκὲς, ως πολύτιμος θησαυρός της Εκκλησίας και του Έθνους!.......
 
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, έχει πάντα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν μοναδικό συμβολισμό και εκπέμπει διαχρονικά μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάτασης.
 
Τα διαχρονικά μηνύματα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αφύπνισης και της κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, αποτελούν οδηγό αισιοδοξίας, έμπνευσης, και αγωνιστικότητας, ώστε οι Έλληνες ενωμένοι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση και να στοχεύουμε ψηλά.
 
Χωρίς τον παλλαϊκό ξεσηκωμό, μετά τα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς, και την αφύπνιση της αδούλωτης ελληνικής ψυχής, δεν θα ήμασταν εμείς σήμερα ελεύθεροι.
 
Αποτελεί μεγάλη ευθύνη για τις νεώτερες γενιές η διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας: Ο αδιάλειπτος αγώνας, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια, η φιλοπατρία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Τιμή και δόξα στους αθάνατους προγόνους μας, που μας οδήγησαν στη φωτεινή ημέρα της λευτεριάς. Υποκλινόμαστε ταπεινά στο μεγαλείο της ψυχής τους.
 
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ!
 
 
 
 
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά σε όλες τις φίλες και σε όλους τους φίλους που γιορτάζουν.
 
 
 
 
Θανάσης Λύρος
 
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
 
Υποψήφιος Δήμαρχος
 
Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου