Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα132
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032911
°F | °C
invalid location provided
Η πατρίδα μας και η Ορθοδοξία μας

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου- θεολόγου

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία μας, η γνησία πίστις και ζωή είναι δύο έννοιες, δύο ιδέες, δύο πραγματικότητες που ενώθηκαν εις μίαν έννοιαν, εις ένα ιδανικόν, εις ένα ιδεώδες: Το ελληνοχριστιανικόν.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα για να φτάσει μέχρις εδώ και να προχωρήσει διέθεσε πολύν κόπο, πολλήν εργασίαν, πολλές θυσίες, αλλά και πολύ αίμα και πολλούς αγώνες.

Η μεγάλη μας επέτειος, η επανάστασις της 25ης Μαρτίου 1821 ερμηνεύει πιστεύω πλήρως την παρουσία και την ύπαρξη της πατρίδας.

Όμως και η Ορθοδοξία, η ορθή πίστις και ζωή ερμηνεύεται πλήρως, με την παρουσία του Ιδρυτού της, του Ιησού Χριστού και το έργο των αγίων Αποστόλων, των αγίων πατέρων και γενικότερα της μιας, αγίας, Αποστολικής και καθολικής Εκκλησίας μας.

Αυτές οι δύο έννοιες, οι κορυφαίες ιδέες ενώθηκαν προ πολλού. Και έτσι η πατρίδα μας και η ορθοδοξία μας αποτελούν τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας. Τον ενωτικόν αυτόν δεσμόν και την συνεχή πορεία πατρίδος και ορθοδοξίας μαρτυρεί αδιάψευστα η σημερινή μας Επέτειος της 25ης Μαρτίου: Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού της Ελευθερίας της πατρίδος μας.

Χρέος, νομίζω, όλων μας είναι να διαφυλάξω με τον σύνδεσμον, την αρραγή, την αγίαν ενότητα της πατρίδος μας και της ορθοδοξίας μας. Η πατρίδα μας και η ορθοδοξία μας από όλους μας απαιτούν αυτή την αγίαν συνύπαρξη και ενότητα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...