°F | °C
invalid location provided
Πρασιά Ευρυτανίας:
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2023 17:31

 

Διαμαρτυρία για την αδιαφορία στα χρονίζοντα προβλήματα του χωριού

 

Aγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Πρασιάς Ευρυτανίας στα ορεινά Άγραφα.
Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνουν τα χρονίζοντα προβλήματα που μένουν άλυτα τόσο απο την δημοτική αρχή Αγράφων όσο και απο την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.......
 
Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε παρακάτω:
 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η Πρασιά(απο τα μεγαλύτερα σε έκταση χωριά της Ευρυτανίας) είναι ο φτωχός συγγενής όχι μόνο του δήμου μας,όχι μόνο του νομού μας αλλά ίσως και όλης της χώρας μας!
 
Δεκάδες χρονίζοντα προβλήματα μένουν άλυτα τόσο απο την δημοτική αρχή Αγράφων όσο και απο την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας.
 
Επικίνδυνο και άθλιο δημοτικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο,μπαζωμένα ρέματα,ανυπαρκτες αθλητικές εγκαταστάσεις, ελλιπείς και ανύπαρκτοι χώροι συνάθροισης ,χωριά χωρις τηλεόραση ,τηλέφωνο και ίντερνετ,κτηνοτρόφοι χωρίς πρόσβαση όλο το χρόνο στα μαντριά και στα λιβάδια τους,προβλήματα στην ύδρευση των χωριών, ελλιπείς νυχτερινός φωτισμός και πολλά άλλα δευτερεύοντα προβλήματα (διάσωση μνημείων, έλλειψη πινακίδων κ.α)είναι αυτά που κάνουν τους κατοίκους της Πρασιάς καθημερινά να ζουν το δικό τους δράμα βλέποντας την ποιότητα ζωής τους να υποβαθμίζεται με γεωμετρική πρόοδο...
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτης της ανεπάρκειας και της κοροϊδίας απέναντι στους κατοίκους είναι το παλιό δημοτικό σχολείο στο Βασιλέσι που εδώ και χρόνια περιμένει τις υπεύθυνες ενέργειες του δημάρχου και των Αντιδημάρχων(νέων & παλιών) (που το τάξιμο το παίζουν κομπολόι..) ,ωστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συνάθροισης των κατοίκων.
 
Συνέπεια αυτής της ανεπάρκειας ,της ολιγωρίας ,της κωλυσιεργίας και της ανευθυνότητας (να μην πούμε κάτι χειρότερο) ,είναι το κτίριο να είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
 
Άραγε πόσο θα στοίχιζαν τα παράθυρα και 2-3 παγκάκια ώστε να καταστεί λειτουργικό;
 
Τόσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές όσο και η τωρινή έχουν να επιδείξουν αν όχι ..ανικανότητα οπωσδήποτε αναποφασιστικότητα και πλήρη αδιαφορία για την επίλυση χρονιζόντων σοβαρών προβλημάτων της Πρασιάς, διακτινίζοντας» τα προβλήματα στο θλιβερό μέλλον.
 
Ζητούμε για άλλη μια φορά να σκύψετε στα προβλήματα των Πρασιωτών με όλες σας τις δυνάμεις και να βρεθούν πόροι και άμεσες λύσεις.
 
Οι Πρασιώτες κύριοι και μνήμη έχουν και επικροτούν ότι καλό γίνετε για τον τόπο τους. Ωστόσο δεν τρώνε κουτόχορτο!!
 
Αν δεν υπάρξουν ενέργειες με όλες τις δυνατές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πρασιωτων είμαστε αποφασισμένοι να ζητήσουμε τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη τυχόν ποινικών ευθυνών παντός ολιγωρίσαντος ως προς την άσκηση των καθηκόντων του.
 
Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας
 
 






 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...