°F | °C
invalid location provided
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ...ΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

1. Πριν από λίγους μόνο μήνες η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην ατζέντα κανενός. Όλοι, και κυρίως οι ευρωπαίοι εταίροι μας, μας είχαν εγκαταλείψει στην τύχη μας. Έρμαια στις ορέξεις διεθνών κερδοσκόπων. Όλοι, και οι κυβερνώντες που λιποτάχτησαν μπροστά στα προβλήματα πηδώντας από το καράβι λίγο πριν την καταστροφή, και οι διεθνείς αγορές, περίμεναν απλά το οικονομικό τέλος της Ελλάδας. Ήταν για αυτούς θέμα χρόνου.

2. Σήμερα, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη παίρνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο σάρκα και οστά. Η πολιτική στήριξη στη χώρα μας είναι σαφής. Η ισχυρότερη δυνατή. Όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούν για την απόκρουση των κερδοσκοπικών επιθέσεων όχι απλά ως ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Όπως ακριβώς υποστηρίξαμε από την αρχή. Παπανδρέου, Μέρκελ και Σαρκοζί μπαίνουν μπροστά για τη συγκρότηση κανόνων ενάντια στους διεθνείς τζογαδόρους. Γίνονται προτάσεις για τη δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου. Και το αίτημά μας, το αίτημά μας όχι για λεφτά, αλλά να δανειζόμαστε με ίσους όρους όπως οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, γίνεται πλέον όχι απλά, αλλά απόλυτα αποδεκτό.

3. Τι μεσολάβησε; Δύο πράγματα. Οι θυσίες των Ελλήνων και η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου και όλων μας να σταματήσουμε την εξάρτηση της χώρας μας από τις ορέξεις των κερδοσκόπων. Σήμερα, αποδεικνύεται ότι οι θυσίες των Ελλήνων και οι άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να πιάνουν σιγά- σιγά τόπο. Ο πόλεμος για την διάσωση της πατρίδας από την καταστροφή, συνεχίζεται. Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάχτησε, εμείς επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη, αποφασισμένοι να κάνουμε το παν για να μην δούμε την Ελλάδα χρεοκοπημένη.          

 

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1974 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2010: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

1. Από την Ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών και Στόχων του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, 3 Σεπτεμβρίου 1974: «Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού».

2. Τότε ήταν η πολυετής εξάρτηση της πατρίδας από ξένα κέντρα αποφάσεων. Εξάρτηση που οδήγησε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου. Στα χρόνια που ακολούθησαν, με την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο Ελληνικός λαός κατέκτησε το αυτονόητο: το δικαίωμα η πολιτική της χώρας να χαράσσεται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. Η εξάρτηση με την μορφή της ολοκληρωτικής υποτέλειας σε μία ξένη δύναμη, τερματίστηκε. Η εθνική μας ανεξαρτησία αποκαταστάθηκε.

3. Σήμερα, 36 χρόνια μετά, η εθνική μας ανεξαρτησία έχει και πάλι τρωθεί. Εγκληματικές πολιτικές προηγούμενων ετών κατάντησαν την Ελλάδα έρμαιο διεθνών κερδοσκοπικών τζογαδόρων. Σήμερα, 36 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος αναγκάζεται να ζητήσει από τον Ελληνικό λαό θυσίες επώδυνες, θυσίες που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε. Θυσίες όμως αναγκαίες για να σταματήσουμε το διεθνές κερδοσκοπικό όργιο κατά της χώρα μας. Θυσίες απαραίτητες για να αποκαταστήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να αποφύγουμε διαπαντός τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

4. Αυτή τη μάχη, αυτόν τον πόλεμο είναι εθνική μας υποχρέωση να τον κερδίσουμε. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να παραδώσει τα όπλα. Και δεν θα ξαναεπιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.        

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ «ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ». ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.  

1. Που είναι ο κ. Καραμανλής; Πού είναι ο βαφτισμένος «καταλληλότερος»; Και που είναι όλοι αυτοί που χρόνια ολόκληρα λιβάνιζαν τον «καταλληλότερο»;

2. Πού είναι ο κ. Αλογοσκούφης; Ο κ. Ρουσόπουλος; Ο κ. Σουφλιάς; Ο κ. Παυλόπουλος; Μία ολόκληρη κυβέρνηση που λιποτάχτησε μπροστά στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

3. Και πού είναι ο κ. Σαμαράς; Και τι σημαίνει «δεν απολογούμαι για κανέναν»; Δεν οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταστροφικές επιλογές της παράταξής του και για τις προσωπικές του επιλογές; Ή νομίζει ότι αυτά που έγιναν τα τελευταία 5,5 χρόνια επί Ν.Δ., δεν τον αφορούν; Δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή; Έτσι νομίζει ότι θα αποφύγει την υποχρέωσή του να απολογηθεί ειλικρινά για όσα έκαναν στη χώρα; 

4. Αν νομίζουν ότι όντας εξαφανισμένοι ή με μισόλογα θα ξεχάσει ο Ελληνικός λαός τι έκαναν, απατώνται οικτρά. Γιατί οι πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα σε μία πρωτοφανή για την Μεταπολίτευση, κατάσταση. Δυναμίτισαν την εθνική μας κυριαρχία. Κι αυτά δεν ξεχνιούνται.   

 

    ΠΑΛΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΕ  -ΜΠΕ