Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα634
mod_vvisit_counterΧθές3770
mod_vvisit_counterAll4839568
°F | °C
invalid location provided
Η προετοιμασία μας για το ύψιστο γεγονός

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου -θεολόγου

Το ύψιστον γεγονός! Ποιο είναι αυτό το γεγονός; Ποιο άλλο, παρά αυτό που σχετίζεται με τον ύψιστον Θεό μας, την αγάπη του. Την αγάπη του Θεού πατρός προς ημάς τους ανθρώπους.

Είναι γεγονός της σωτηρίας μας, της αρετής και της αποκαταστάσεώς μας στον ουρανό, στην αιωνία ζωή, στη βασιλεία του Θεού. Αυτό το έργο έγινε με όλη την παρουσία του Θεανθρώπου, ιδιαιτέρως με τον Σταυρικό του θάνατο και την ανάστασίν του.

Ο σταυρικός θάνατος του Κυρίου και η Ανάστασίς του έρχονται σε λίγες ημέρες, προ των οποίων βρισκόμαστε όλοι οι πιστοί, όλοι οι χριστιανικοί. Ευρισκόμενοι δε προ αυτού του υψίστου γεγονότος χρειάζεται από όλους μας μία ανάλογη προετοιμασία.

Όμως σε τι συνίσταται η προετοιμασία μας αυτή; Νομίζω, να αντιληφθούμε περισσότερο την αγάπη του ουρανίου πατρός μας και την προσφορά της θυσίας του Υιού του για μας. Την μετάνοιά μας, την μεγαλυτέρα ή μικροτέρα νηστεία μας και τη συνεχή προσήλωσή μας στο ύψιστο αυτό γεγονός. Απαραίτητη αυτή η προετοιμασία και η πνευματική και υλική.

Ο Κύριος, ο Υιός του Θεού πορευόμενος προς το πάθος και την Ανάστασιν προετοίμασε τους αγίους του μαθητές.»Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα και ο υιός του ανθρώπου παραδοθήσεται τοις αρχιερεύσι και γραμματεύσι και αποκτενούσιν αυτόν και τη τρίτη ημέρα αναστήσεται» (Μαρκ. ι΄ 33). Η προετοιμασία αυτή απαραίτητη για τους μαθητάς του, όμως και για μας είναι απαραίτητη.      

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...