Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα44
mod_vvisit_counterΧθές344
mod_vvisit_counterAll8142900
°F | °C
invalid location provided
Γιάννης Τριανταφυλλάκης :
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023 14:40

 

«ξεκλειδώνει» ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Ξηρομέρου

 
 

πηγη facebook :  
Giannis Triantafillakis
 
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στο πρσωπικο του προφίλ facebook έγραψε : Μετά από Πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ,κου Φαρμάκη Νεκτάριου ,ο Δήμος Ξηρομέρου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη συνάντηση εργασίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις ΟΧΕ-ΒΑΑ στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.«ξεκλειδώνει» ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Ξηρομέρου......
 
 
Μετά από Πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ,κου Φαρμάκη Νεκτάριου ,ο Δήμος Ξηρομέρου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη συνάντηση εργασίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις ΟΧΕ-ΒΑΑ στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2021-2027.
 
Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων.
 
Οι περιοχές αυτές είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
 
Μέσα από αυτή την πρόσκληση και την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ,αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας και πολύωρων διαβουλεύσεων , «ξεκλειδώνει» ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Ξηρομέρου .
 
Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης αξιοποιεί τις ΟΧΕ προς όφελος όλων των πολιτών ,χωρίς αποκλεισμούς ,με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη .
 
Συνεχίζουμε …