Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα95
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120587
°F | °C
invalid location provided
Μεγάλη προσέλευση
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2022 17:22

 

για μέτρηση σακχάρου στο Μεσολόγγι.

 
 

      Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη, με στόχο την πρόληψη και την καλύτερη διαχείρισή του, μέσα από την ενημέρωση για τα αίτια, τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή του.
Κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για το 2022, είναι η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη για την καλύτερη αυτοδιαχείριση και αυτορρύθμιση της γλυκαιμίας, τη μείωση του κινδύνου σοβαρών επιπλοκών και ως εκ τούτου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων. Στη χώρα μας νοσούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άτομα, με ένα στους τρεις διαβητικούς ασθενείς να μη γνωρίζει ότι νοσεί, όπως έδειξαν μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό. 

 

Με αφορμή την σωστή και έγκυρη πληροφόρηση, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη», δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από την Νοσηλεύτρια κα Τομαρά Σωτηρία, σε (80) περίπου συνδημότες εκ των οποίων (13) άτομα βρέθηκαν με υψηλή τιμή σακχάρου στο αίμα, χωρίς να το γνωρίζουν και οδηγήθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.
Επίσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που μας απέστειλε η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΕΛΟΔΙ)», και τους ευχαριστούμε για την συνεργασία τους και την υποστήριξή τους.
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Μπαλαμπάνη Δημήτριο και του Αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού κ. Καραπάνο Νίκο, οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και δέχθηκαν τις ευχαριστίες των δημοτών μας προτείνοντας να ενισχυθούν και να πραγματοποιηθούν πιο πολλές τέτοιες δράσεις και στις ορεινές περιοχές που οι συνάνθρωποί μας δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην πρόληψη.
Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00π.μ – 15:00μ.μ. και στα τηλέφωνα 26313 63431 και 26313 63425 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.