Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα93
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120585
°F | °C
invalid location provided
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2022 18:37

Spyros Protopsaltis DYPA-2.jpg-3

οι Πειραματικές Σχολές Μαθητείας στον πρώτο

  

χρόνο λειτουργίας - Καινοτόμα προγράμματα σε κορυφαία ξενοδοχεία σε

συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ

Τον στόχο της διασύνδεσης της μαθητείας με τις ανάγκες του τουριστικού κλάδου και του υψηλού ποσοστού απορρόφησης των μαθητευομένων από κορυφαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τόνισαν οι συμμετέχοντες στη χθεσινή εκδήλωση αποφοίτων πρωτοετών μαθητευομένων των Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (Π.ΕΠΑΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των τριών φορέων. Ειδικότερα, ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης τέτοιων πειραματικών προγραμμάτων, που θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ευχαρίστησε τη ΔΥΠΑ για τη συνεργασία που μετράει αρκετά χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, που να αντιλαμβάνεται τη σημασία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εντός ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου.

Το ΙΝΣΕΤΕ εκπροσώπησε ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων του Ινστιτούτου. Κατά τον χαιρετισμό του μίλησε για το πόσο σημαντικές είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό κλάδο τονίζοντας, ότι το ΙΝΣΕΤΕ χαίρεται να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Από πλευράς της ΔΥΠΑ παρευρέθηκαν επίσης η κα Νάσια Θεοδωρίδου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η οποία παρουσίασε τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ, που εξασφαλίζουν στους μαθητές σίγουρες θέσεις μαθητείας αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 και 5 αστέρων με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση και μεγάλες πιθανότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους, καθώς και η κα Δέσποινα Βάλβη, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Προγραμμάτων, που παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της επιλογής των Π.ΕΠΑΣ έναντι άλλων εκπαιδευτικών επιλογών για τους μαθητευόμενους.

Την εκδήλωση έκλεισε η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, κα Γιάννα Χορμόβα, που αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης τέτοιου χαρακτήρα προγραμμάτων και πρότεινε να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων για να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα στον τομέα του τουρισμού, ότι οι Π.ΕΠΑΣ τους προσφέρουν την κατάλληλη ευκαιρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία και εκπροσώπηση των επιχειρήσεων, που απασχόλησαν μαθητευόμενους, όπως οι Atlantica, Grecotel, Aquila, MitsisHotels, PhaeaResorts κ.α., οι οποίοι μίλησαν με ενθουσιασμό για το νέο αυτό εγχείρημα και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να το στηρίξουν ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν οι απόφοιτοι του Α' Έτους των Π.ΕΠΑΣ, που έκαναν λόγο για ρηξικέλευθα προγράμματα, τα οποία τους δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε στη λήξη της διετούς φοίτησής τους να απορροφηθούν άμεσα από την αγορά εργασίας διεκδικώντας μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Π.ΕΠΑΣ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://www.dypa.gov.gr/mathitia 

Για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed

Για άμεση επικοινωνία με τις Π.ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ:

ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (τηλ. 210-9915025, 210-9963865,

email: epas.kalamaki@dypa.gov.gr)

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (τηλ.2810-250215,319195,317770

email: epas.iraklio@dypa.gov.gr)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (τηλ. 2310–721858 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

ΠΑΤΡΑΣ (τηλ. 2610–966904, 2610-966908 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

ΡΟΔΟΥ (τηλ. 22410-31077, 22410-22039 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (τηλ. 22510-32444,32618 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

ΚΕΡΚΥΡΑΣ (τηλ. 26610-39250, 26610-31160 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Δορυλαίου 10-12, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210-6419000, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Βούλγαρη 50, 542 48 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-327733, ahkthess@ahk.com.gr

www.german-chamber.gr, www.german-fairs.gr