Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4821
mod_vvisit_counterΧθές6550
mod_vvisit_counterAll6027515
°F | °C
invalid location provided
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ...

 

ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΒΡΥΞΕΛΕΣ:  Του συνεργάτη μας ΠΑΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

 
Κρητικό Ελαιόλαδο για τον Μπαρόζο -  Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης διανέμει παγκόσμιας κλάσης προϊόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβpallasούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στην κουζίνα του Προέδρου της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει μόλις πρόσφατα προστεθεί κι ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης από την Κρήτη: Πρόκειται για το ελαιόλαδο με την ονομασία «Κριτσά» του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς Λασιθίου Κρήτης, που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια, εθνικά και διεθνή πρώτα βραβεία για την ποιότητά του.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με κρητική καταγωγή, διένειμε τη φιάλη του ελαιολάδου αυτοπροσώπως στον κ. Μπαρόζο, έναν από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Ευρώπης. «Ήταν πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Χατζημαρκάκης. «Κατάγεται κι ο ίδιος από τη μεσογειακή Ευρώπη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ελαιόλαδο αποτελεί εγγύηση για την μακροπρόθεσμη υγεία.» Ο κ. Χατζημαρκάκης παρέδωσε επίσης προσωπικά μια φιάλη και στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Γιέρζι Μπούζεκ.


Ο Μπαρόζο και ο Μπούζεκ δεν ήταν οι μοναδικοί που έλαβαν από μια φιάλη με το κρητικό ελαιόλαδο. Ο φιλελεύθερος Ευρωβουλευτής διανέμει 1.500 φιάλες ελαιόλαδο σε πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης ως δώρο για το νέο έτος. Συγκεκριμένα σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα μέλη του Κοινοβουλίου, ενώ από μια φιάλη έλαβαν και τα μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, οι φιλελεύθεροι βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου, όπως επίσης και οι φιλελεύθεροι υπουργοί και πρόεδροι του κόμματος στα γερμανικά κρατίδια. Η πρωτοβουλία του κ. Χατζημαρκάκη είχε την στήριξη της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.


«Με αυτή την πρωτοβουλία, θα ήθελα προσωπικά να στείλω τις καλύτερες ευχές μου για το 2010 και ταυτόχρονα να κινήσω την προσοχή σε ένα από τους κύριους στόχους που έχω θέσει ως πολιτικός: Η Ευρώπη να καταστεί η πιο υγιεινή περιφέρεια στον κόσμο από άποψη του υγιεινού τρόπου ζωής. Το ελαιόλαδο είναι η βάση για μια υγιεινή διατροφή», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.
Πέρα από αυτό, σκοπός του φιλελεύθερου πολιτικού είναι να γίνουν γνωστά στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές τα κορυφαία σε ποιότητα ελληνικά προϊόντα. «Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει, το παγκόσμιας κλάσης ελαιόλαδο είναι ένα μόνο παράδειγμα. Ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει να καταστεί η Ευρώπη περισσότερο υγιής - τουλάχιστον στο επίπεδο των πολιτικών φορέων λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.