°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 2 .3.2010

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει να προβάλλει καθημερινά την ταινία «Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ» σε σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους. Ώρες προβολής :7.00 & 9.30 μ.μ.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με το θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί εξ αίματος». Ένα έργο απολαυστικά κωμικό που δικαίως χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς η έκπληξη της χρονιάς. Έτσι  έως και 7 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου το κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια παράσταση πρωτότυπη, ποιοτική και ευφρόσυνη.

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή- Σάββατο ώρα: 9.00 μ.μ. και Κυριακή ώρα: 8.30 μ.μ.          

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία «Το δέντρο που πληγώναμε» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη. Είσοδος ελεύθερη.

 

Η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, ο Δήμος Αιτωλικού και το Μουσείο Βάσως Κατράκη Κέντρο χαρακτικής Τέχνης πραγματοποιεί αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά στις αίθουσες του Μουσείου Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 14 Μαρτίου 2010.

 

Ο Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών και τα αδελφά σωματεία,  διοργανώνουν συνεστίαση για τη γιορτή της γυναίκας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 και ώρα 8 μ.μ. στο κέντρο «Σταυροδρόμι» με πλούσιο φαγητό, γλέντι και χορό.

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης-Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Ν. Αιτωλ/νίας και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου,    ολοκληρώνουν τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 , με το σεμινάριο Ξύλινων Πνευστών, από το σολίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο-κουαρτίνο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μουσικούς και μαθητές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Πληροφορίες στο τηλ. 26410-55655.  

 

Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας ξεκινά και φέτος τις διαλέξεις της Σχολής Γονέων περιόδου 2009-2010 σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου Μεσολογγίου, θα γίνει η παρουσίαση Νεανικού Μυθιστορήματος για το Μεσολόγγι, έκδοση της Μητροπόλεως από τη συγγραφέα Ελένη Κακουλίδου.  

Την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Γεώργιο Κρουσταλλάκη -ομότιμο καθηγητή Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Για μια καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά μας σε μια εποχή αντιπνευματική».

Ο Δήμος Ανακτορίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας, θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα ¨Η ανάδειξη του κάστρου της Βόνιτσας»  την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 και ώρα 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΒΟΝΙΤΣΑ».

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, αρχίζει τον 3ο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, αφιερωμένο στον έρωτα  (έστω και ακραίου), με την ταινία «Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Ναγκίσα Όσιμα. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλ/νίας, διοργανώνουν διήμερο κινηματογραφικών προβολών περιβαλλοντικού περιεχομένου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών- τριών σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό κινηματογράφο «Ανεσις» την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 για τα Γυμνάσια του Δήμου Αγρινίου και την Παρασκευή 5 Μαρτίου για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ αντίστοιχα.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Βοηθείας των Παιδιών της Αιθιοπίας θα διοργανώσουν εκδήλωση στις 6 Μαρτίου στο Μεσολόγγι για την ανάδειξη των δράσεων εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.   

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει φιλολογικό απόγευμα, στην Εστία του συλλόγου, με ομιλήτρια τη διακεκριμένη καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας-συγγραφέα και πρόεδρο του λαογραφικού -Ιστορικού-Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλ/νίας Μαίρη Χρυσικοπούλου με θέμα «Κων/νος Χατζόπουλος- Παρατηρήσεις πάνω στο έργο του και η ακτινοβολία του σήμερα στη Γαλλία» Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου-Παπανωνσταντίνου. 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου διοργανώνουν τον 1ο Εικαστικό Κύκλο αφιερωμένο στους Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικούς.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χ. Καπράλου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον Βασίλη Παπασάικα- Γλύπτη, για την παρουσίαση του Λευκώματος «Βασίλης Παπασάικας-Γλυπτική».   

 

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, διοργανώνει το 2ο σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου 2010 στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και οι εκδόσεις «Καστανιώτη», πραγματοποιούν μια συνάντηση με τη ΖΥΡΑΝΝΑ ΖΑΤΕΛΗ με αφορμή το βιβλίο της «ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ» το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 στις 7.00 μ.μ. στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου.    

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στο Μεσολόγγι, στα πλαίσια των γιορτών Εξόδου 2010 παρουσιάζει την έκθεση «αλάτι ο λευκός θησαυρός» το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στις 7.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 16 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) πρωί 10.30  έως 1 μ.μ. και απόγευμα  7 - 9.30 μ.μ..  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.  

Ο Ροταριανός Όμιλος Αγρινίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 και ώρα 18.00 στην αίθουσα «Πυθάρι Studio» στο Γιαννούζι Αγρινίου ενημερωτική εκδήλωση - απογευματινό τσάι με θέμα «Οι ρόλοι της γυναίκας, η υγεία και η ομορφιά της». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι: Ντόρα Μαργάρα (κοινωνιολόγος- εγκληματολόγος), Αθανάσιος Νικολακόπουλος (μαιευτήρας - γυναικολόγος) και Πέτρος Σαράκης (πλαστικός χειρουργός). Τα έσοδα θα διατεθούν ως οικονομική ενίσχυση στον υπό ίδρυση σύλλογο Μονογονεϊκών οικογενειών του νομού Αιτωλ/νίας. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν σειρές επώνυμων καλλυντικών σε κάθε γυναίκα.        

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...