Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα92
mod_vvisit_counterΧθές210
mod_vvisit_counterAll8120584
°F | °C
invalid location provided
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2022 19:31

 

 

 του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/
CTY Greece 2022 2Center for Talented Youth (CTY) Greece τουΚολλεγίουΑνατόλια

 

Για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

 

Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους προσφέρει και φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTYGreece του Κολλεγίου Ανατόλια στα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από το 2013, το CTYGreece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.
Τα προγράμματα είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου του JohnsHopkins (JHU CTY). Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.
Φέτος θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Οκτώβριο 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με εγγραφή στην ιστοσελίδα https://www.cty-greece.gr/el/exams
Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTYGreece με την υποστήριξη των δωρητών του.
Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.
Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!, VideoGameDesign, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία.
Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο,Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά,Διεθνείς Σχέσεις. η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.
Αρκετά μαθήματα - όπως το FoodPower: TheScienceofNutritionandHealth, η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και η Ακαδημία Υπερηρώων- συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.
Νέα προσθήκη στο πρόγραμμα αποτελεί το μάθημα: Αρχιτεκτονική και το θαύμα των κρυμμένων Μαθηματικών.

 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των εξετάσεων είναι:

 

Αθήνα: 15 και 16 Οκτωβρίου 2022
Λάρισα: 5 Νοεμβρίου 2022
Ξάνθη: 5 Νοεμβρίου 2022
Ηράκλειο: 5 Νοεμβρίου 2022
Χίος: 5 Νοεμβρίου 2022
Καλαμάτα: 5 Νοεμβρίου 2022
Φλώρινα: 5 Νοεμβρίου 2022
Μυτιλήνη: 3 Δεκεμβρίου 2022
Λευκωσία: 21 Ιανουαρίου 2022
Ιωάννινα: 21 Ιανουαρίου 2022
Ρόδος: 21 Ιανουαρίου 2022
Πάτρα: 21 Ιανουαρίου 2022
Πάφος: 22 Ιανουαρίου 2022

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη για το 2023, καθώς και δεύτερη ημερομηνία εξετάσεων στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ μπορείτε βρείτε στο  www.cty-greece.gr/exams.
Για απορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece:Τηλ.: 2310 332625,  2310398253.Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• Το CTY Greece/Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for TalentedYouth (CTY) Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου JohnsHopkins. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoft, η εταιρία StarBulkCarriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη LidlCyprus.
Από το 2013 μέχρι σήμερα:
• Περισσότερα  από 15.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.
• Σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTYGreece (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά)
• Περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 56%
• Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία
• Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
• Περισσότεροι από 2.678 καθηγητές και δάσκαλοι από 200 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν λάβει μέρος στα δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια, που προσφέρει το CTYGreece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.