Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα425
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058472
°F | °C
invalid location provided
Αυξήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία
Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2022 18:14

 

 τα θανατηφόρα τροχαία – Ατυχήματα εκτός… lockdown

 

Αυξήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία τα θανατηφόρα τροχαία, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως είναι ατυχήματα εκτός… lockdown. Αύξηση 125% το πρώτο οκτάμηνο του 2022 στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Α.Δ. Ακαρνανίας. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τα τελευταία χρόνια με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη χώρα καταγράφεται μια πτώση στα τροχαία και ιδιαίτερα στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Στην τάση βρέθηκε και η Αιτωλοακαρνανία, αλλά ακόμη ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο συνεχίζει να είναι «βαρύς» και τα τροχαία ατυχήματα πολλά!

Στην Αιτωλοακαρνανία συνέβησαν σοβαρές παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, αλλά σίγουρα οι αριθμοί των σοβαρά τραυματιών, των νεκρών, αλλά και των τροχαίων γενικότερα συνεχίζουν να «πονούν», καθώς κάποιες φορές η αιτία των ατυχημάτων δεν είναι θέμα μόνο οδικού δικτυού και της κατάστασής του, αλλά θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης με τους κανόνες.

Η οδική κουλτούρα σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ, καθώς οι αριθμοί από το 2021 και το 2022 δεν εμπνέουν αισιοδοξία και δεν δείχνουν και μεγάλη τάση αλλαγής της οδικής παιδείας!

Η «Σ» εξασφάλισε στοιχεία που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα στις δύο Διευθύνσεις της Αστυνομίας του νομού, της Α.Δ. Αιτωλίας και της Α.Δ. Ακαρνανίας, παρουσιάζοντας πως έχει η κατάσταση ως προς τα τροχαία ατυχήματα κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2021 και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα στοιχεία αυτά, καθώς οι δύο περίοδοι που συγκρίνονται έχουν μια ποιοτική διαφορά, το γεγονός ότι στους πρώτους μήνες του 2021 επικρατούσε καθεστώς μερικού lockdown λόγω της πανδημίας και άρα οι μετακινήσεις ήταν σε κάποιο βαθμό περιορισμένες, δείχνουν ότι τα τροχαία ατυχήματα βγήκαν… από το lockdown.

Ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας μπορεί τα τροχαία ατυχήματα να μειώθηκαν κατά 16,2%, τα ελαφρά ατυχήματα κατά 29,5% και οι ελαφρά τραυματίες κατά 21,8%, αλλά δυστυχώς παρατηρείται αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα κατά 66,7%, στους σοβαρά τραυματίες κατά 50% και στα θανατηφόρα δυστυχήματα και στους νεκρούς κατά 125%!

Στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας δυστυχώς σε κάθε τομέα από τους παραπάνω καταγράφεται μόνο αύξηση! Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 36,8% τα τροχαία ατυχήματα, κατά 33,3% τα ελαφρά ατυχήματα, κατά 47,6% οι ελαφρά τραυματισμένοι, κατά 33,3% τα σοβαρά ατυχήματα και οι σοβαρά τραυματίες και κατά 50% τα θανατηφόρα δυστυχήματα και οι νεκροί!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να υπάρχει μια βελτίωση στην εικόνα του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν βελτιωθεί, ωστόσο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις τμημάτων ιδίως του επαρχιακού οδικού δικτύου που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα και αναλογικά η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων σε αυτά είναι μεγαλύτερη.

Για παράδειγμα ο δρόμος Αμφιλοχία – Λευκάδα παραμένει ένας από τους επικίνδυνους δρόμους της χώρας, γι’ αυτό και η παράδοση της παράκαμψης της Αμφιλοχίας είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ολοκλήρωση του πρώτου κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού. Από εκεί και πέρα μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα παρουσιάζει ο δρόμος Αστακός – Πάλαιρος- Βόνιτσα, ο δρόμος Μεσολόγγι – Λούρος, αλλά και ο δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αιτωλοακαρνανία στον παρακάτω πίνακα:

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...