Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα382
mod_vvisit_counterΧθές433
mod_vvisit_counterAll8058862
°F | °C
invalid location provided
(Γράφει ο Παναγιώτης Χολής)
Κυριακή, 18 Σεπτέμβριος 2022 11:05

 

ΕΥΘΥΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Τα κλειστά βαρέλια. 


Αθώα χρόνια, απονήρευτα άλλα και παμπόνηρα για κάποιους επιτήδειους πλακατζήδες των χωριών......
 
Εποχή τρύγου ,κάπου σε ένα χωριό του Ξηρομέρου και στο Καφενείο ο Μπάρμπα Κώστας και ο Μπάρμπας Γιάννης , θέλοντας να πειράξουν τον μπάρμπα Γιώργο που μόλις είχε τρυγήσει και γεμίσει τις βαρέλες του , του λένε το εξής: Γιώργο έβαλες πολύ Μούστο; Έβαλα παιδιά και τώρα έχω ανοιχτά τα Βαρέλια μέχρι να τα κλείσω. 
Ανοιχτά τα έχεις τα βαρέλια βρε Γιώργο; 
Είσαι με τα καλά σου; του λένε ο Κώστας και ο Γιάννης . Ανοιχτά δεν τα αφήνουμε βρε παιδιά μέχρι να τελειώσει το βράσιμο; λέει ο Γιώργος. Όχι Γιώργο θα χάσεις όλα τα αρώματα του κρασιού και θα σου ξινίσει!!! Πήγαινε να τα κλείσεις τα βαρέλια και θα δεις τι αρώματα και τι χρώμα θα έχεις στο κρασί σου. Τι να κάνει και ο καλόκαρδος, αλλά ευκολόπιστος μπάρμπα Γιώργος, πάει στο σπίτι και αρχίζει να κλείνει σφιχτά τα βαρέλια ,όπως ακριβώς του είπαν οι χωριανοί του. 
Το βράδυ ξάπλωσε με την κυρά του να κοιμηθούνε και κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο και κρότο δυνατό κάτι σας βομβαρδισμό και ξύλα να εκσφενδονίζονται στο υπόγειο. Τρέχει ο Μπάρμπα Γιώργος και τι να δει, τα βαρέλια του κατεστραμμένα και φυσικά όλος ο Μούστος χύθηκε μέσα στο υπόγειο.
 
Την άλλη μέρα εκνευρισμένος για το χουνέρι που του έκαναν οι χωριανοί του πήγε στο καφενείο και τους τα έψαλε ένα χεράκι για τα καλά. Οπότε ο ένας από τους δυο γυρνάει και του λέει :Καλά δεν ήξερες Γιώργο ότι εγώ χαλάω σπίτια δεν φτιάχνω; Έτσι η χοντρή πλάκα που θέλησαν να κάνουν οι δυο, στον συγχωριανό τους στέρησαν από τον Μπάρμπα Γιώργο το κρασί της χρονιάς και στους άλλους δυο τη διακοπή των σχέσεων τους με τον Μπάρμπα Γιώργο, για πολλά χρόνια.