°F | °C
invalid location provided
Χριστίνα Σταρακά:
Κυριακή, 10 Ιούλιος 2022 16:35

  

 Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Αγρινίου;

Αδιανόητη η απουσία των αρμοδίων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε να μην ματαιώνει κανείς τον ηρωικό αγώνα γιατρών και εργαζομένων αλλά και να μην υποβαθμίζει τα προβλήματα της Υγείας στην περιοχή. Στην παρέμβασή της ανέφερε τα εξής:

«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς στους ήρωες της πρώτης γραμμής.
Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία δίνουν τον αγώνα για τον συνάνθρωπό τους. Για να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο Αγρινίου.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κινδυνολογεί για το Νοσοκομείο αλλά ούτε και κάποιοι να ωραιοποιούν καταστάσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Η συζήτηση για την Υγεία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Επιτέλους, η δημοτική αρχή άφησε πίσω την αποτυχημένη λογική του «συζητάμε μόνο τα θέματα της αρμοδιότητας μας, ως Αυτοδιοίκηση».
Αρμοδιότητες έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι οι αιρετοί! Είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητάμε οτιδήποτε αφορά τους πολίτες, πόσο μάλλον το θέμα της Υγείας που είναι το πολυτιμότερο αγαθό.
Το πρόβλημα με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου δεν είναι τωρινό. Είναι η πολλοστή φορά που η παράταξη μας παρεμβαίνει για την κατάσταση του νοσοκομείου και τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ακριβώς λόγω αυτής της υποστελέχωσης..
Είναι ανεπίτρεπτο που δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ο διοικητής του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ. Με τη στάση τους απαξιώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και προκαλούν την τοπική κοινωνία.
Επιτρέπεται να απαντούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος των γιατρών και των εργαζομένων για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο; Οι υγειονομικοί θα λύσουν το πρόβλημα; Το ζήτημα των εφημεριών θα το λύσουν οι γιατροί μόνοι τους;

Το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι η μικρή εικόνα.
Η μεγάλη εικόνα είναι ότι το ΕΣΥ καθημερινά απαξιώνεται, αποδυναμώνεται.
Καμία μέριμνα, κανένα σχέδιο, καμία ανάπτυξη συνολικής προσπάθειας δεν παρουσίασε η Κυβέρνηση για την ενίσχυση και αναβάθμιση των νοσοκομείων μας, παρά το γεγονός ότι μπήκαν και έμειναν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας.
Όλα αυτά βάζουν σε μεγάλες σκέψεις όσους άκουσαν κυβερνητικά στελέχη να μιλούν για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων μέσω συμπράξεων και μνημονίων συνεργασίας με μεγάλα ιδιωτικά συγκροτήματα στον χώρο της υγείας.

Διότι είναι πασιφανής η σκοπιμότητα: εξαθλιωμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό, τα οποία διακαώς θα αναζητούν σανίδα σωτηρίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα γιατρών και εργαζομένων, θα είμαστε δίπλα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική απαξίωσης και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου Αγρινίου και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις».