Ιούλ   Αύγουστος 2022   Σεπ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4
mod_vvisit_counterΧθές479
mod_vvisit_counterAll8030481
°F | °C
invalid location provided
Συνάντηση Κώστας Καραγκούνης
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 15:53

 

με τον Γεώργιο Γεωργαντά με θέμα συζήτησης τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά......
 
Στη συνάντηση αυτή ο κ. Καραγκούνης έθεσε προς τον Υπουργό ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τους αγρότες καθώς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο συνολικά και ο αγροτικός κόσμος.
 
Ειδικότερα υπήρξε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την Π.Ο.Π. ΄΄Ελιά Καλαμάτας΄΄. Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων καθώς και με την επιστημονική κοινότητα ώστε πολύ σύντομα να βρεθεί και να παρουσιαστεί η βέλτιστη και η πιο σύννομη λύση σχετικά με το ζήτημα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
 
Στην συνέχεια ο κ. Καραγκούνης ζήτησε από τον Υπουργό να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και από τα συναρμόδια υπουργεία για τον απεγκλωβισμό των παραγωγών από παλαιές οφειλές προς τις τράπεζες όπου έχουν υπάρξει και δεσμεύσεις λογαριασμών. Συγκεκριμένα ζήτησε να δίνεται η ευκαιρία σε αγρότες και κτηνοτρόφους να ρυθμίσουν τις παλαιές δανειακές του υποχρεώσεις που τώρα αδυνατούν να πράξουν. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον αυτή την πρόταση και πιθανότατα να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες στο προσεχές διάστημα.
 
Τέλος ο κ. Καραγκούνης συνεχάρη τον Υπουργό για τη στήριξη κτηνοτρόφων και γεωργών από τα διαθέσιμα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων πόρων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...