Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα392
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058439
°F | °C
invalid location provided
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  του Αγίου Γρηγορίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, προς τιμήν του Αγίου.

Ειδικότερα ευχαριστεί τους κάτωθι:

1) Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ που πάντοτε με υπερβάλλοντα ζήλο ως πνευματικός πατέρας και οδηγός, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην ενορία μας, αλλά και κτίτωρ στην ανέγερση του υπέργειου Ιερού ναού του Αγίου Γρηγορίου.

2) Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, που έδωσε την ευλογία του στον Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» να μας φιλοξενήσει στα ερτζιανά κύματα, ώστε απ' ευθείας να μεταδοθούν οι λατρευτικές μας ακολουθίες σε όλο το μήκος και την εμβέλεια του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας, σε όλο τον κόσμο.

3) Τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ΕΠΙΦΑΝΙΟ, για την έμπρακτη αγάπη του προς το ναό του Αγίου Γρηγορίου. Είναι ο Άγιος που μελετά ιδιαίτερα, έχει εντρυφήσει στα συγγράμματά του και στις ομιλίες του συχνά χρησιμοποιεί πολλές από τις διδαχές του Αγίου αυτού.

4) Τους Αγίους Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Παύλο και π. Λαυρέντιο που με την χρυσοστομική τους ρητορία και θεολογία μίλησαν στις καρδιές των ευλαβών πιστών για τον αετό της θεολογίας Άγιο Γρηγόριο. Για τους Αγίους Ιεροκήρυκας π. Παύλο και π. Λαυρέντιο δέχθηκε ο Ι.Ναός συγχαρητήρια από πολλά μέρη της Ελλάδος για τις ομιλίες τους.

5) Τους Αγίους Πατέρες, Αρχιμανδρίτες, Ιερείς και διακόνους που με μεγάλη διάθεση συμμετείχαν και ελάμπρυναν με την παρουσία τους το  πανηγύρι μας.

6) Τον Δ/ντή του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γεωργακόπουλο και τους συνεργάτες του, για την αφιλοκερδή προσφορά τους.

7) Την τοπική ηγεσία και τους εκπροσώπους αυτών. Τον κ. Δήμαρχο κ. Παύλο Μοσχολιό, τον κ. Αντινομάρχη κ. Κων/να Κατσαρή για την παρουσία τους και τη συνεχή προσφορά τους στο ναό μας.

8) Τις αστυνομικούς αρχές της πόλεώς μας και δη τον Αστυνομικό Δ/ντή και Υποδιευθυντή Ακαρνανίας, καθώς και τους συνεργάτες τους που τίμησαν τον Άγιο.

9) Τους Δ/ντές Διδασκάλους και μαθητές των σχολείων τα ενορίας μας για την αθρόα συμμετοχή τους, οι οποίοι κατάκλεισαν τον πρόναο και το Πνευματικό Κέντρο του Ναού και με απόλυτη και υποδειγματική  ησυχία και κατάνυξη όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας από τη επίβλεψη των εντιμότατων σεβαστών δασκάλων τους που παρακολούθησαν τη θεία λατρεία

10) Τις ηρωίδες κυρίες και κυρίους, εθελοντές της προσφοράς και της αγάπης, οι οποίοι σε μια εποχή που όλα μετρούνται με την ώρα και το χρήμα, αφήνουν τα πάντα για να διακονήσουν υπέρ της αγάπης του Χριστού. Χωρίς αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους θα ήταν δύσκολη η προετοιμασία  της πανηγύρεως.

11) Το προσωπικό του Ιερού Ναού, τους Ιεροψάλτες που με την καλλιφωνία τους και την άψογη, βυζαντινή τους κατάρτιση μας ανύψωσαν πνευματικά.

12) Την κ. νεωκόρο, όχι μόνο εργαζόμενη του Ι.Ναού, αλλά και αφιερωμένη ψυχή τε και σώματι  στην διακονία του Ιερού ναού, γιατί πιστεύει και προσδοκεί στην ευαγγελική ρήση «Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπεια του οίκου σου». Δεν πρέπει να λησμονήσουμε και τον κ. Βαγγέλη Ασπρογιάννη, ένα νέο ευλαβή, με εκκλησιαστικό ήθος και εργατικότητα, που εργάζεται παιδιόθεν (από 10 ετών στο ναό μας), για το καλό της Αγίας μας Εκκλησίας.

13) Τον τοπικό τηλεοπτικό μας σταθμό «ΑΧΕΛΩΟΣ  T.V.» και ιδιαίτερα τη Δ/ντρια κ. Δήμητρα Μπόκα αλλά και τα αξιόλογα στελέχη και τους συνεργάτες για την πολύωρη κάλυψη των λατρευτικών μας εκδηλώσεων, που πάντοτε με αγάπη και μόνο, βρίσκονται κοντά μας. θα ήταν παράλειψη αν δεν τους ευχαριστούσαμε και δεν αναφέραμε ότι βρεθήκανε κοντά μας, από το θεμέλιο λίθο του ναού και με την μετάδοση του σταθμού βοηθήθηκε οικονομικά η ανέγερση του ισογείου ναού μας.

14) Και βεβαίως το ανώνυμο πλήθος που ίσως για πρώτη φορά κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, κατέκλυσαν το ναό, πρόναο και πνευματικό κέντρο, βρέθηκαν κοντά μας και συνεορτάσαμε προς τιμή του Αγίου Γρηγορίου. Δεν ήταν μόνο ενορίτες, ήταν προσκυνητές σχεδόν από όλα τα μέρη της περιοχής. Ακόμα και πούλμαν επιστράτευσαν για να προσκυνήσουν τον εορταζόμενο Άγιο και τα Ιερά λείψανα Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου Αγ. Ραφαήλ-Νικολάου και Ειρήνης εν Μυτιλήνη και λοιπών αγίων. Επίσης τους ανωνύμους και επωνύμους, κυρίως από το υστέρημα τους κατέθεσαν την αγάπη τους συνεισφέροντας για την ενίσχυση ανεγέρσεως του υπέργειου ιερού ναού μας. Όλοι οι προαναφερθέντες είναι συνκτήτορες, συνοδοιπόροι και ως άλλοι Κυρηναίοι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, αποδεικνύουν με την παρουσία τους και τα έργα τους ότι η ανέγερση είναι έργο που υπέγραψε ο θεός, για να γίνει ο ναός του Αγίου Γρηγορίου, να σώζονται ψυχές και να δοξάζεται το Πανάγιον όνομά του, όσο και αν εισέρχονται πειρασμικές καταστάσεις.

Δια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ιερεύς Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης                   

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...