Οκτ   Νοέμβριος 2023   Δεκ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ονοματοθεσια πλατείας "Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων"
Τρίτη, 10 Μάιος 2022 19:08

PLATEIA.jpg-2

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η ονοματοθεσία της πλατείας «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» στον Άγιο Κωνσταντίνο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίο, την Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου, το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων ν. Αιτωλοακαρνανίας και το Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ.Ψαθάς».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά : “Με την ονοματοθεσία της συγκεκριμένης πλατείας κρατάμε ζωντανή την ιστορία των Μικρασιατών και των Ποντίων συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Δεν λησμονούμε ότι, χωρίς γνώση της ιστορίας, δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Η σημερινή εκδήλωση

ξυπνά μνήμες από την εποχή που ο, υπό διωγμόν, Ελληνισμός της Μικράς Ασίας

και του Πόντου άφηνε πίσω του τα ιερά και τα όσια. Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα σε όλους τους Μικρασιάτες και Πόντιους που κατάφεραν να επιβιώσουν

και να μεγαλουργήσουν. Που έγιναν πόλος προκοπής και φώτισαν το μέλλον των επόμενων γενιών».

Ο πρ. της Κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου Θ.Σειτανίδης σημείωσε : “ Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μαζικό έγκλημα παραμένει ατιμώρητο και από εδώ σήμερα στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα παραμένει ζωντανό το αίτημα μας για δικαιοσύνη και αναγνώριση της γενοκτονίας και της μικρασιατικης καταστροφής».

Ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή εξέφρασαν οι πρόεδροι των συλλόγων κ. Ανδριάννα Γκούρλια και Δήμος Σιδηρόπουλος ενώ ο κ. Θ.Γαμβρούλης διάβασε συγκινημένος το ποίημα «Ματωμένηπατρίδα, » της Ολυμπίας Κανιώτη.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Βουλευτής Γ.Βαρεμένος, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Καλαντζής Μ.Παπαγεωργίου, Π.Μαρνέζος , Γ.Καραμητσόπουλος, η πρ. της Κοιν. Αγρινίου Φ.Βλάχου, ο πρ΄. της Κοιν. Καλυβίων Δ.Αναστασίου , ο πρ. του ΕΣ Σ.Κωστίκογλου.

                                                                                       

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...