°F | °C
invalid location provided
«Κύμα φυγής»
Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2022 20:50

Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου:  


Την ώρα που αυξάνονται οι νοσηλείες προκαλεί προβληματισμό ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναπλήρωσης των κενών που προέκυψαν στο τέλος του 2021 λόγω συνταξιοδοτήσεων.....
 
Υπερδιπλασιάστηκαν το τελευταίο 20ήμερο οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid του Νοσοκομείου Αγρινίου. Τις ημέρες των Χριστουγέννων νοσηλεύονταν περί τους 20 ασθενείς και πλέον, μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 50.
 
Η κατάσταση θεωρητικά κρίνεται διαχειρίσιμη καθώς το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει βιώσει και μεγαλύτερους αριθμούς, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει ανησυχία για την πίεση του θα δεχθεί το σύστημα υγείας το επόμενο διάστημα, από τη στιγμή μάλιστα που δεν καταγράφεται μια εμφανής πτώση στις νέες μολύνσεις,
 
Και η ανησυχία αυτή επιτείνει το γεγονός ότι οι απώλειες των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζονται. Στο χθεσινό της φύλλο η «Σ» κατέγραψε τους υγειονομικούς που το τελευταίο διάστημα νόσησαν και τέθηκαν εκτός υπηρεσίες και αυτοί ανέρχονται στους 47 στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Αυτές οι απώλειες όμως είναι αναστρέψιμες εύκολα και γρήγορα.
 
Οι απώλειες που καταγράφουν τα Νοσοκομεία της περιοχής, λόγω των συνταξιοδοτήσεων στο τέλος του 2021 είναι προβληματίζουν ακόμη περισσότερο, καθώς δεν καταγράφονται ακόμη κινήσεις για την αναπλήρωσή τους.
 
26 κενές θέσεις στο ιατρικό τους προσωπικό καταγράφουν συνολικά τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
 
Πολλά από αυτά τα κενά περίπου 10 τον αριθμό προέρχονται από πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις και δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία αρκετών κλινικών σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη συγκυρία για το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας.
 
Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για την ενίσχυση του συστήματος υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης και από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένας δημοσιονομικός περιορισμός -όχι μόνο για το ΕΣΥ αλλά ευρύτερα για το δημόσιο τομέα- για να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις, προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση από τη στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι η διαδικασία των κρίσεων των γιατρών είναι χρονοβόρα, το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές κενές θέσεις γιατρών που δεν έχουν κάνει προκηρυχθεί έγκαιρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κενό από τη αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης μέχρι την πλήρωση της θέσης.
Νοσοκομείο Αγρινίου : Κενά στη Χειρουργική και τη ΜΕΘ ψηλά στις προτεραιότητες
 
Στο Νοσοκομείο Αγρινίου πιο συγκεκριμένα είναι χαρακτηριστικό ότι δύο κενά στη χειρουργική κλινική βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.
 
Όπως επίσης και μια θέση εντατικολόγου (επιμελητή Α) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Η συγκεκριμένη θέση συστάθηκε – κατανεμήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο, και αφού είχε ξεσπάσει ο πανελλήνιος σάλος με το απόλυτο ποσοστό θνητότητας που παρουσίαζε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.
 
Ωστόσο το ΔΣ του Νοσοκομείου προτάσσει τη θέση αυτή, με το σκεπτικό οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη ΜΕΘ κατά το προηγούμενο διάστημα καθώς και η ανάγκη για αύξηση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικής παραγωγικότητας της ΜΕΘ Αγρινίου, επιβάλλουν την άμεση προκήρυξης της συσταθείσας κενής θέσης στη Μονάδα.
Τα ιεραρχημένα κενά του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ιατρικό προσωπικό
 
 
1. Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
2. Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για τη Μ.Ε.Θ. με εξειδίκευση στην Εντατικολογία Επιμ. Α΄
3. Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
4. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας (Αιματολογικό) Επιμ. Β΄
5. Μ + Γ Διευθυντή Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
6. Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.) Επιμ. Β΄
7. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
8. Ουρολογίας Διευθυντή Συνταξιοδοτήθηκε ιατρός (31/12/2018)
9. Ωτορινολαρυγγολογίας Διευθυντή Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
10. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
11. Οφθαλμολογίας Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
12. Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
13. Ενδοκρινολογίας Επιμ. Β΄
14. Ωτορινολαρυγγολογίας Επιμ. Β΄
15. Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Συνταξιοδοτήθηκε ιατρός (31/12/2018)
16. Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Επιμ. Β΄
Τα ιεραρχημένα κενά του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε ιατρικό προσωπικό
 
 
1. Αιματολογίας ή Παθολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας Κενή
2. Αναισθησιολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
3. Παιδιατρικής Επιμ. Β΄ Κενή
4. Νευρολογίας Επιμ.Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
5. Ορθοπεδικής Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
6. Οφθαλμολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
7. Μικροβιολογίας Επιμ. Β΄ Κενή
8. ΩΡΛ Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
9. Μαιευτικής Γυναικολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
10. Ψυχιατρικής Επιμ. Β΄ Κενή
 
Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”