°F | °C
invalid location provided
Έτοιμο το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2022 20:16

 και Νηπιαγωγείου Μύτικα.

Επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Ξηρομέρου, του Διευθυντή και της Διευθύντριας και παρουσία του εργολάβου.

 
 
 
 
Το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα έχει ολοκληρωθεί και σήμερα ξεναγήθηκαν στους χώρους του, αιρετοί του Δήμου Ξηρομέρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξηρομέρου γιατρό Γιάννη Τριανταφυλλάκη...... και τον Αντιδήμαρχο έργων Βασίλη Πολύζο, αιρετοί της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Φάρρο, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα Ανδρέας Ζαρκαδούλας, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Γεωργία Σταύρακα, μαζί με τον εργολάβο κύριο Βλασταρά, για να ελέγξουν την κατάσταση του έργου και να δρομολογηθεί σύντομα η μετακόμιση της σχολικής κοινότητας του Μύτικα στα νέα κτίρια.
 
Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ενημερώσουμε και να επαναλάβουμε, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής, ήρθε και έβαλε την συνδρομή του και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για την κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων, των κεκλιμένων πρόσβασης και τη διάνοιξη και διαμόρφωση του παράπλευρου πεζόδρομου, που δεν περιλαμβάνονταν στην μελέτη και το έργο χωρίς αυτά θα ολοκληρωνόταν ημιτελές και μη λειτουργικό.
Ουσιαστικά έπραξε το καθήκον του, ζητώντας την εκπόνηση μίας μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου και με μία συμπληρωματική ανάθεση - σύμβαση, με πρόσκληση για υποβολή προσφορών, κινήθηκε σωστά και γρήγορα, ώστε να υπάρχει ένα πλήρως ολοκληρωμένο έργο και όχι να παραδοθεί ένα έργο ημιτελές όπως συνηθίζεται σε πολλά δημόσια έργα, με κοντινό παράδειγμα το διπλανό Λύκειο Μύτικα, το οποίο είναι χωρίς πεζοδρόμια περιμετρικά (στρώσιμο με πλάκες) ή ακόμα χειρότερα το κοντινό Κ.Υ. Μύτικα, όπου ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια, δεν προχώρησε ως όφειλε σε μία μελέτη και μία συμπληρωματική σύμβαση, ώστε να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο του ποσού περί τα 500.000 € για τον περιβάλλοντα χώρο, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα και το Κ.Υ. Μύτικα να παραληφθεί λανθασμένα ημιτελές και μη λειτουργικό στην ουσία από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτό το έργο δεν έπρεπε να παραληφθεί επ' ουδενί, αλλά... αλλά...
Η καταρχήν διάνοιξη και η μετέπειτα διαμόρφωση του νέου παράπλευρου πεζοδρόμου, ήταν προαπαιτούμενο για να είναι λειτουργική η πρόσβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου (άλλη είσοδος - έξοδος από του Δημοτικού) και χωρίς την συγκεκριμένη διάνοιξη και διαμόρφωση του πεζοδρόμου, το Νηπιαγωγείο δεν θα έπαιρνε άδεια να λειτουργήσει.
Ένα σύντομο ιστορικό του έργου μπορείτε να δείτε εδώ,, δημοσιευμένο από εμάς παλαιότερα και θα επαναλάβουμε ότι τα έργα ανήκουν στους δημότες.
Επίσης δείτε εδώτο επίσημο έγγραφο της συνδρομής του Δήμου Ξηρομέρου.