°F | °C
invalid location provided
Επιστημονικό Συμπόσιο στο Αγρίνιο

από το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλ/νίας

Το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλ/νίας ανταποκρινόμενο σε έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού για το φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οργάνωσε επιστημονικό συμπόσιο στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου με θέμα «Μάγοι, ξόρκια και φυλαχτά. Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο». Η αγαπητή και δραστήρια πρόεδρος κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, συντόνισε την εκδήλωση θαυμάσια και έκανε χαιρετισμό η κ. Κων/να Κατσαρή, αντιδήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου. Εισηγητές ήταν οι: Άννα Παπαμιχαήλ-Κουτρούμπα- καθηγήτρια λαογραφίας πανεπιστημίου Αθηνών, ο πατήρ Κ. Καντάνης, η Χρυσούλα Σπυρέλη και ο Χρήστος Σκαμνέλος.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο από το θεατρικό έργο της Μαίρης Χρυσικοπούλου «ΤΟ ΚΤΗΜΑ» και «Η ΞΟΡΚΙΣΤΡΑ» του Αλέκου Τσατσούλη, με μουσική του Κώστα Γκίκα.

Ακολούθησαν δημοτικά τραγούδια που εμπεριέχουν τις λέξεις μάγια, μάγισσες, με την συνοδεία μουσικού οργάνου από το συγκρότημα του Κώστα Φρίτζου του συλλόγου «Συντροφιά με την παράδοση» και τραγούδια από τον Θωμά Φρίτζο. Το συμπόσιο είχε και την συμπαράσταση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου.

Γιάννης Γ. Γαϊτάννης  

 

Εκδήλωση στη Ναύπακτο

Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» για τους ανθρώπους με αναπηρία

Στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου, ο σύλλογος  ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» οργάνωσε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία με θέμα: «Από την ευαισθησία στην ευθύνη». Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν το Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ» και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ημέρας.

Χαιρέτησαν και μίλησαν ο κ. Αντώνης Σκορδίλης και η πρόεδρος κ. Βασιλική Παναγοπούλου. Έγινε παρουσίαση των δομών της Ναυπάκτου που στηρίζουν, εκπαιδεύουν και απασχολούν ΑμεΑ, βράβευση δωρητών και μουσική γέφυρα.

Το LEPANTO T.V. κάλυψε ζωντανά την εκδήλωση. Την παρουσίαση έκανε ο αντιπρόεδρος κ. Θάνος Ρισβάς.

Γιάννης Γ. Γαϊτάνης

 

  

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...