°F | °C
invalid location provided
Δημοτικό πάρκινγκ Αγρινίου:
Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 18:49

 

Παράπονα επαγγελματιών του κέντρου για τις μόνιμες θέσεις στάθμευσης

 

Ζητούμενο η αλλαγή του κανονισμού ώστε να εναλλάσσονται οι κάτοχοι αυτών των θέσεων
 
Παράπονα και απορίες εγείρει σε αρκετούς επαγγελματίες της περιοχής του κέντρου του Αγρινίου το γεγονός ότι διαρκώς απορρίπτονται οι αιτήσεις τους για μόνιμες θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Δημάδη......
 
Εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός, ότι ενώ κατέθεσαν, όπως αναφέρουν, αιτήσεις με όλα όσα απαιτούνται, αυτές δεν έγιναν δεκτές.
 
Στον αντίποδα, κάνουν λόγο για επαγγελματίες οι οποίοι κατέχουν εδώ και πολλά χρόνια σταθερά και θέσεις ενώ και ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών καταλαμβάνει διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.
 
Ζητούν να μάθουν την διαδικασία που ακολουθείται ως προς την αξιολόγηση των αιτήσεων καθώς επίσης και το σκεπτικό της διαχείρισης του χώρου. Πέραν τούτου, βέβαια, αναδεικνύεται ξανά και το σημαντικό ζήτημα του ελλείματος χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Αγρινίου, γεγονός που κάνει τη ζωή των πολιτών δύσκολη. Ιδίως τον επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό…
 
25% σε μόνιμες θέσεις
 
Το δημοτικό πάρκινγκ έχει περίπου 230 θέσεις σύμφωνα με το καταστατικό του πάρκινγκ θα πρέπει το 25% να είναι μόνιμες θέσεις και το υπόλοιπο να είναι ελεύθερο για τους πολίτες. Οι μόνιμες θέσεις, γύρω στις 52, έχουν δοθεί αυτή την στιγμή, βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο και είναι πλήρεις. Πλήρεις, γιατί δεν ανανεώνονται ποτέ…
 
Σε αυτό το τρίτο επίπεδο υπάρχουν ακόμη δέκα αυτοκίνητα του ΟΤΕ, τρία της Δημοτικής Αστυνομίας και έξι δίκυκλα.
 
Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές αλλά γίνονται δεκτές μόνο όταν αφήσει την θέση του ένας «μόνιμος» και με βάση την ημερομηνία που αυτή έχει κατατεθεί. Δηλαδή κάτι σαν λίστα αναμονής. Από την πλευρά της η Εταιρεία Στάθμευσης Αγρινίου λειτουργεί με βάση τον κανονισμό και δεν μπορεί να «διώξει» κάποιον μόνιμο.
 
Μάλιστα μετά και το κλείσιμο του κέντρου λόγω των πεζοδρομήσεων δημιουργήθηκε μεγαλύτερη ζήτηση για θέσεις πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
 
Οπότε, μια δίκαιη ενέργεια θα ήταν η αλλαγή του κανονισμού, ώστε οι κάτοχοι των θέσεων αυτών να εναλλάσσονται κατ’έτος πχ, ώστε να μην δημιουργείται η αίσθηση κάποιων «προνομιούχων», που απλά πριν χρόνια, (ορισμένοι απο αυτούς για πάνω απο μια δεκαετία!) κατάφεραν και «έκλεισαν» μια θέση.
 
agriniopress
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...