°F | °C
invalid location provided
ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ -
Κυριακή, 12 Σεπτέμβριος 2021 18:56

 

Υπ' όψη της Δημοτικής και της Αστυνομικής Αρχής.

 

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
 
Υπ' όψη της Δημοτικής και της Αστυνομικής Αρχής
 
Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.
 
Επανέρχομαι σήμερα να αρθογραφήσω για πολλοστή φορά, για ένα σοβαρό και λίαν επικίνδυνο πρόβλημα, ή μη επίλυση του οποίου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και μάλιστα για ανθρώπινες ζωές!.....
 
Πρόκειται για τη σήμανση των δρόμων του Μύτικα και με το παρόν δημοσίευμα μου, για λόγους που επείγουν στην επίλυση του προβλήματος, προβάλλω τη σήμανση των έξι δρόμων που βρίσκονται πλησίον του Λυκείου Μύτικα και εφέτος πλησίον και των ανεγερθέντων νέων περικαλέστατων κτηρίων, που θα στεγάσουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Μύτικα.
 
 
Μπροστά από την κατοικία μου και ενός φυσικοθεραπευτηρίου που θα λειτουργήσει πολύ σύντομα, ενός μεγάλου κτιρίου ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και άλλων κατοικιών και πλησίον του σούπερ μάρκετ ''ΛΙΟΤΟΣ'', διασταυρώνονται έξι δρόμοι «καρμανιόλες»!
 
 
Οι λίαν επικίνδυνες συγκρούσεις των τροχοφόρων και ιδιαίτερα των υπεριπτάμενων... δίκυκλων των μαθητών του Λυκείου και όχι μόνο, που κυκλοφορούν στους διασταυρωμένους, χωρίς καμία σήμανση, έξι αυτούς δρόμους, είτε αποφεύγονται την τελευταία στιγμή με τραυματισμούς όμως και φθορές και ζημιές των τροχοφόρων οχημάτων!
 
 
Είμαι αυτόπτης μάρτυρας των επικίνδυνων αυτών, που συμβαίνουν συχνά συγκρούσεων καθ' ότι από το γραφείο μου έχω σαφή εικόνα της κυκλοφορίας στους δρόμους αυτούς. Πολλές φορές οι γείτονες τρέχουν να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες! Θέαμα που σου κόβει την αναπνοή και σου προκαλεί οδύνη, αλλά και οργή και αγανάκτηση κατά των εκάστοτε ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ, γιατί το πρόβλημα είναι ΧΡΟΝΙΖΟΝ και το έχω προβάλει με δημοσιεύματα μου κατ' επανάληψη! Εάν όμως τώρα σύντομα δεν επιλυθεί το πρόβλημα, η μόνη λύση που απομένει, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και άλλοι ενεργοί πολίτες, να προσφύγουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης και κατά των ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ και ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, κίνηση την οποία και θα υποστηρίξουμε.
 
 
Δεν πάει άλλο! Τα αξιώματα έχουν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ! Θα προστατέψουμε τη ζωή των ΜΑΘΗΤΩΝ και όχι μόνο! Έχουμε ιερή υποχρέωση!
 
 
Τελευταία από τα τηλεοπτικά κανάλια της Κέρκυρας παρατήρησα ότι το θέμα της σήμανσης των δρόμων, με τοποθέτηση μάλιστα και πινακίδων με την ένδειξη ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟ, απασχόλησε την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές της Κέρκυρας, οι οποίες και ανέλαβαν την υποχρέωση να τοποθετήσουν τις πινακίδες!
 
 
Διερωτόμαστε και ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ πολύ σοβαρά και ασφαλώς πρέπει να ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ και οι γονείς των μαθητών και ρωτάμε τους Αρμόδιους, Δημοτική και Αστυνομική Αρχή: Τι θα γίνει φέτος που από τους δρόμους αυτούς με την ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ κυκλοφορία των διαφόρων οχημάτων, θα διέρχονται και ΑΝΗΛΙΚΑ παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο; Ποιος θα τα ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ; Δεν πρέπει να ληφθούν προστατευτικά μέτρα;
 
 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και οι Καθηγητές και οι Δάσκαλοι δεν οφείλουν με ένα έγγραφο να διαμαρτυρηθούν; Αν ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι δυσάρεστο, το οποίο ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, «θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου», τότε θα τρέχουμε! Θα είναι πολύ ΑΡΓΑ! Ασφαλώς τότε οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ θα επωμισθούν τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ αλλά και την οργή και αγανάκτηση του κόσμου! Κρούομε λοιπόν τον κώδωνα του ΚΙΝΔΥΝΟΥ προς κάθε κατεύθυνση!
 
 
Και στο παρελθόν αρθρογράφησα και πρότεινα με το δημοσίευμα μου, αλλά και τηλεφωνικά προς τις παραπάνω Αρχές, όχι μόνο να προβούν στη ΣΗΜΑΝΣΗ των δρόμων, αλλά και στην τοποθέτηση ελαφρά υπερυψωμένων μεταλλικών επιφανειών, που αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα. Επίσης τόνισα να γίνουν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ, με θέμα τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας στα προαύλια των σχολείων, όχι μόνο του Μύτικα, αλλά και στα Σχολεία των άλλων Κοινοτήτων!
 
 
Τα σχολεία ανοίγουν 13 Σεπτεμβρίου! Σπεύσατε λοιπόν ΑΡΜΟΔΙΟΙ!
 
«Οι καιροί ου μενετοί»!
 
«Το προλαμβάνειν, ωφελιμότερον του θεραπεύειν».
 
Μύτικας 3 Σεπτεμβρίου 2021
 
Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
 
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
 
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)