°F | °C
invalid location provided
Δραστηριότητες της "Φλόγας"

                                     

Η «Φλόγα» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος με παιδιά και εφήβους που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.floga Σήμερα, 26 χρόνια μετά από την ίδρυσή της, η «Φλόγα», έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Συμπαραστέκεται στους γονείς κατά τη φάση της διάγνωσης. Ομάδες μητέρων που έχουν κερδίσει τον αγώνα κατά του καρκίνου στα δικά τους παιδιά καθώς και αποθεραπευμένα παιδιά από την «Ομάδα Νέων της Φλόγας» επισκέπτονται στα νοσοκομεία και στο ξενώνα τα παιδιά και τους γονείς στο στάδιο της διάγνωσης, για να τους δώσουν δύναμη και να τους αποδείξουν με την παρουσία τους, ότι μπορούν και τα δικά τους παιδιά να γίνουν καλά.

Παρέχει στέγη στους γονείς και τα παιδιά από την περιφέρεια. Σε ξενώνα 1.000τ.μ., ο οποίος χτίστηκε από μικρές και μεγάλες δωρεές φίλων της Φλόγας, φιλοξενούνται οικογένειες από την περιφέρεια κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής παραμονής τους στην Αθήνα. Το κτίριο, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2002, βρίσκεται κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία και εξασφαλίζει δωρεάν στα παιδιά άριστες συνθήκες διαμονής. Παράλληλα, με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, τα παιδιά ενισχύονται ψυχολογικά, ώστε η εξέλιξη της θεραπευτικής τους πορείας να είναι η καλύτερη δυνατή. Επίσης, στο «Σπίτι των Παιδιών» μας, λειτουργεί σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, με καθηγητές αποσπασμένους από το Υπουργείο Παιδείας), για να μπορούν τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματά τους κανονικά.

Πρόσφατα η «Φλόγα» κατάφερε να αγοράσει 7 μικρά επιπλέον διαμερίσματα δίπλα στο κεντρικό κτίριο του «Σπιτιού των Παιδιών», τα οποία θα συμπληρώσουν τις ανάγκες της και έτσι κανένας γονέας δεν θα μείνει χωρίς φιλοξενία στην Αθήνα.

Διαθέτει κατάλληλα εξοπλισμένα αυτοκίνητα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς τα νοσοκομεία και τα εξεταστικά κέντρα.

Συμμετέχει στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού, καθώς και στη βελτίωση των χώρων νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία. Τον Οκτώβριο του 2005 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γενικής ανακαίνισης των χώρων του Ογκολογικού Τμήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», το συνολικό κόστος των οποίων κάλυψε η «Φλόγα». Επίσης, πρόσφατη αγορά της «Φλόγας», ένας Βιομοριακός Αναλυτής, αξίας 150.00 €, για το εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα βοηθήσει στη καλύτερη διαγνωστική και θεραπευτική αγωγή των παιδιών (και των ενηλίκων),καθώς και εξοπλισμός αξίας 70.000ευρώ για το ειδικό εργαστήριο Μυκητολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσπαθεί με συνεχείς παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς να υποχρεώσει την πολιτεία να βελτιώσει την φροντίδα που παρέχει στο παιδί με καρκίνο.

Διαθέτει κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Χρηματοδοτεί πρόσφατες ιατρικές εξεταστικές για παιδιά στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι θεράποντες ιατροί και δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διοργανώνει συναυλίες, φιλανθρωπικές αγορές, αιμοδοσίες, γιορτές για την ψυχαγωγία των παιδιών και διαθέτει Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να στηρίξει τα προγράμματά της.

Συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της «Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων» (ICCCPO), της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και στην οποία συμμετέχουν 58 χώρες από όλο τον κόσμο.

Αλλά κυρίως προσπαθεί να πληροφορήσει σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο στο παιδί και να διαλύσεις τις προκαταλήψεις. Ο καρκίνος δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Καρκίνος στο παιδί δεν σημαίνει θάνατο. Δεν είναι «επάρατος», αλλά μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού νόσος που χρειάζεται χρόνο και τη κατάλληλη και εξειδικευμένη θεραπεία.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...