°F | °C
invalid location provided
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος
Κυριακή, 29 Αύγουστος 2021 16:36

 

 Ιγνάτιου στους ιερείς: Εμβολιαστείτε, δεν χωρά πλέον αμφισβήτηση

 

Επείγον εγκύκλιο σημείωμα με θέμα: «Εμβολιασμός ιερέων για την νόσο covid-19», εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.....
 
«Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας», επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του, κάνοντας ειδική αναφορά στις πρόσφατες απώλειες δύο ιερέων, τονίζοντας την ίδια ώρα πως «πλέον δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης και συνωμοσιακής θεωρίας».
 
 
Αναλυτικά το επείγον εγκύκλιο σημείωμα:
 
 
«Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,
 
 
Με αισθήματα θλίψης, συντριβής αλλά και πατρικής ευθύνης, επικοινωνώ μαζί σας, δια του παρόντος Εγκυκλίου Σημειώματός μου, στον απόηχο της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού πλέον αδελφού μας π. Δημητρίου Πρασσά. Η ασθένεια του κορωνοϊού covid-19 που ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 13.000 Ελλήνων άγγιξε και την ιερατική μας οικογένεια και μας στέρησε, είναι αλήθεια, δύο εκλεκτούς και καλούς μας ιερείς.
 
 
Ο πρώτος, ο π. Ιωάννης Πρασσάς, ευλαβής και δραστήριος εφημέριος στο Γερακάρι Αγιάς, κοιμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από πολυήμερη παραμονή στην εντατική διασωληνωμένος, σε ηλικία μόλις 56 ετών και δίχως να αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας. Για τον π. Ιωάννη μεν, εκείνο τον καιρό, δεν υπήρχε τρόπος προστασίας παρά μόνο τα μέτρα προφύλαξης.
 
 
iefimerida.gr
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...