Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα214
mod_vvisit_counterΧθές282
mod_vvisit_counterAll8012149
°F | °C
invalid location provided
Ένα πρότυπο τμήμα
Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2021 17:44

 

Μαγειρικής στη Σχολή ΟΑΕΔ, στο Μεσολόγγι.

 

Γράφει ο Χρήστος Γερ. Σιάσος
 
Ο ΟΑΕΔ πριν από πολλές δεκαετίες λειτουργεί Επαγγελματικές Σχολές σε όλη την Ελλάδα και αυτό που ξεχωρίζει από τις Σχολές του Υπουργείου Παιδείας είναι τα τμήματα των πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων και οι σπουδαστές τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και μετά την αποφοίτηση των, αμείβονται πάρα πολύ καλά.....

   Ο μισθός ενός Σεφ σε μια οργανωμένη ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να φθάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η άλλη διαφορά που υπάρχει είναι ότι η ίδια η Σχολή φροντίζει ακόμα και για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών της.
 
Πριν από χρόνια στη Σχολή ΟΑΕΔ του Μεσολογγίου, ο αείμνηστος και αγαπητός φίλος Βασίλης Σκούρας, Διευθυντής τότε της Σχολής, μερίμνησε για τη λειτουργία της στο Μεσολόγγι και αδιάκοπα μέχρι σήμερα λειτουργεί και το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στο τμήμα αυτό κάθε χρόνο σπουδάζουν αγόρια και κορίτσια, σε περιορισμένο αριθμό εισαγωγής που τελικά λόγω της μεγάλης προσέλευσης εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι σπουδαστές και με την καθοδήγηση των καθηγητών τους μπορούμε να πούμε ότι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων σπουδαστών.
 
Στο τμήμα Μαγειρικής Τέχνης προΐσταται, χρόνια τώρα, ο καθηγητής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Καπλανίδης. Ο μεθοδικός προγραμματισμός του, χρόνο με το χρόνο, ανέδειξε το Τμήμα αυτό σε ένα πρότυπο Τμήμα Μαγειρικής όχι μόνο στο Νομό μας αλλά και Πανελλαδικά. Έτσι βλέπουμε το Τμήμα αυτό να λαμβάνει μέρος σε Συνέδρια, Συμπόσια και Εκδηλώσεις, Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συλλόγων, αποσπώντας Βραβεία και Επαίνους για την άψογη προετοιμασία και παρουσίαση σε μαγειρέματα και γλυκίσματα.
 
Κάθε χρόνο στις γιορτές της Πρωτοχρονιάς βλέπουμε σπουδαστές της Σχολής ντυμένοι γιορτινά , με μπροστάρη τον κ. Καπλανίδη, να προσφέρουν διάφορα γλυκίσματα στους περαστικούς μέσα στην πόλη και αλλού, και να αποσπούν δε τα «εύγε» των συμπολιτών τους.
 
Σήμερα, από τη θέση του Διευθυντή της Σχολής ο κ. Καπλανίδης, μας δήλωσε περίτρανα ότι το Τμήμα της Μαγειρικής Τέχνης αναβαθμίζεται με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς. Με την εμπειρία τόσων χρόνων και την απασχόληση των σπουδαστών μας σε μεγάλες Ξενοδοχειακές Μονάδες, περισσότερο στα νησιά μας, θα προχωρήσουμε πολύ δυναμικά και θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το τμήμα αυτό στη δυναμική και προοπτική που έχουν αντίστοιχα τμήματα μεγάλων ιδιωτιών συγκροτημάτων, με στόχο την απόκτηση ενός τίτλου Σεφ. Έχουμε εμπιστοσύνη στους σπουδαστές μας γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και είναι έτοιμοι να ανεβάσουν το Τμήμα της Μαγειρικής Τέχνης πολύ ψηλά. Υποσχόμαστε δε ότι αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να εκδώσουμε και δικό μας «τσελεμεντέ» με νέες και φρέσκες γευσιγνωσίες που μέσα θα έχει συνταγές των σπουδαστών μας με την υπογραφή τους.
 
Η Σχολή στεγάζεται σε δικό της κτίριο το οποίο είναι πραγματικά ένα κόσμημα στην περιοχή και θα το «ζήλευε» ο καθένας μας. Οι φωτογραφίες «αντιπροσωπεύουν» χίλιες λέξεις… και στο σημείο αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στο Διευθυντή, στο Διδακτικό προσωπικό και στους σπουδαστές της Σχολής που του φροντίζουν και το διατηρούν πεντακάθαρο και στολισμένο.
 
Να ευχηθούμε στο νέο Διευθυντή κ. Καπλανίδη, το άξιο διδακτικό προσωπικό και τους σπουδαίους μαγείρους της Σχολής, καλή Σχολική Χρονιά που ξεκινά σε λίγο καιρό, δύναμη και κουράγιο για πραγματοποίηση των ωραίων στόχων τους.
 
Στη συνέχεια παραθέτουμε μια σειρά φωτογραφιών, που λάβαμε με την άδεια του Διευθυντή, παρουσιάζοντας τα ποιο σημαντικά τμήματα της Σχολής και τα οποία φροντίζουν οι Καθηγητές και οι Μαθητές της Σχολής.