°F | °C
invalid location provided
Η κυβέρνηση ζητά
Παρασκευή, 09 Ιούλιος 2021 17:29

 

 από την Εκκλησία να "μαζέψει" τους αντιεμβολιαστές παπάδες

 

Αποφάσεις υπέρ του εμβολιασμού αναμένει η κυβέρνηση από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την Τρίτη, ενώ έχει στείλει στην Αρχιεπισκοπή τη λίστα με τις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.......
 
Μέτρα για τους ιερείς, που κηρύττουν κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό, ζητά από την Εκκλησία η κυβέρνηση.
 
Κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ζήτησε το ζήτημα του εμβολιασμού να τεθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη.
 
Η κυβέρνηση πιέζει να υπάρξει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση της Εκκλησίας, η οποία από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έφερε πολλάκις σε δύσκολη θέση την πολιτεία. Επιστρατεύτηκε μάλιστα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προκειμένου να απευθυνθεί σε ένα σκληρό δεξιό και “ορθόδοξο” ακροατήριο. Ο κ. Βορίδης κάλεσε λοιπόν χθες την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.
 
«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης στο ΣΚΑΪ.
 
Χθες μάλιστα εστάλη στην Αρχιεπισκοπή η λίστα με τις περιοχές της χώρας, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά, προκειμένου η Εκκλησία να ενισχύσει την προσπάθεια. Εξάλλου στο πλαίσιο της εκστρατείας από χωριό σε χωριό, μεταξύ των τοπικών... influencers τη συνδρομή των οποίων θα ζητήσει ο κ.Πέτσας, θα συγκαταλέγονται και ιερείς, εφόσον σε μία περιοχή το πρόβλημα αφορά κομμάτι του πληθυσμού που έχει έντονη θρησκευτική δραστηριότητα.
 
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ενίοτε οι ίδιοι οι ιερείς από άμβωνος κατακεραυνώνουν τον εμβολιασμό. Στην Κρήτη ιερείς αρνούνται να κοινωνήσουν πιστούς που έχουν κάνει το εμβόλιο, εκβιάζοντας έτσι κατά παράβαση κάθε θρησκευτικού κανόνα και εκμεταλλευόμενοι την πίστη. Ο δε Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε σε αργία δύο ιερείς που χρησιμοποιούσαν κουταλάκια μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία. Ενώ οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας έχουν παραπεμφθεί στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη επειδή δεν τήρησαν την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα έπρεπε να τηρηθούν κατά τις ακολουθίες του Πάσχα.
 
Στις επαφές του κ.Πέτσα με τις τοπικές αρχές των περιοχών, όπου παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα καταγραφεί πότε αυτό οφείλεται και σε δράση αντιεμβολιαστών ιερέων. Και η Εκκλησία της Ελλάδος θα κληθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως είναι αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται θέτοντας σε κίνδυνο τον πλησίον τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που είχε για το θέμα του εμβολιασμού πριν από μία περίπου εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει σαφή θέση, τονίζοντας πως: “Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη.
 
.news247
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...