Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Θανάσης Καββαδάς:
Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 18:38

 

 «Έγκριση 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Λευκάδας»

 

    600.000 ευρώ εγκρίθηκαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Λευκάδας, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σε επικοινωνία που είχε με τον Αν. Υπουργό για το θέμα.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά την αναβάθμιση του γηπέδου του Αγίου Πέτρου, προϋπολογισμού 221.180 ευρώ, και την προμήθεια ταρτάν και εξοπλισμού για τον στίβο του Σταδίου Λευκάδας, ένα έργο προϋπολογισμού 378.820 ευρώ.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και φέρει την υπογραφή τόσο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αξιολόγησε θετικά το σχετικό φάκελο των έργων, όσο και του Αν.Υπουργού Εσωτερικών, που ενέκρινε τη χρηματοδότηση. Φορέας υλοποίησης των δύο υποέργων είναι ο Δήμος Λευκάδας, ο οποίος έκανε τις μελέτες και προχώρησε τη διαδικασία για την έγκριση και χρηματοδότησή τους.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η ροή των χρηματοδοτήσεων από την Κυβέρνηση προς την Λευκάδα για την υλοποίηση έργων υποδομής είναι πλέον σταθερή και γενναιόδωρη.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας, με τον οποίο έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία, ανταποκρίνεται σταθερά και με συνέπεια στις ανάγκες που του μεταφέρω τακτικά, τόσο στις συναντήσεις μας, όσο και στην επικοινωνία που έχω με τον ίδιο και το γραφείο του.
Ομοίως και ο συναρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο οποίος, συνεπής στη δέσμευση που μου είχε δώσει σε προηγούμενες συναντήσεις μας, ενέκρινε το φάκελο των έργων με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
Η Λευκάδα, τόσο η πόλη όσο και συνολικά ο Δήμος με τους δεκάδες οικισμούς, έχουν μεγάλες ανάγκες για έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων, αλλά και θα βάλουν τις βάσεις που χρειάζονται για την προσέλκυση επενδύσεων.
Με την καλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, την ορθολογική αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τους πόρους του Πράσινου Ταμείου αλλά και τους πόρους που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, θα μπορούμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα, ακόμα μεγαλύτερα έργα για τον τόπο μας.
Επόμενος στόχος μας στο χώρο του αθλητισμού, οι σχεδόν 800.000 ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας και την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Μαραντοχώρι, τους Σφακιώτες, τους Καρυώτες και το Βλυχό.
Ο αθλητισμός είναι κορυφαία κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού. Διαπλάθει το σώμα, παράλληλα όμως διαπλάθει και χαρακτήρες, διδάσκει ήθος και αρχές, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά στα οποία η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει χώρους και προϋποθέσεις για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Γι’ αυτό συνεχίζουμε, διεκδικούμε, στηρίζουμε έμπρακτα την πόλη μας, τις κοινότητες, τους πολίτες».
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...