Μάρ   Απρίλιος 2021   Μάι

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1746
mod_vvisit_counterΧθές4775
mod_vvisit_counterAll7500794
°F | °C
invalid location provided
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες
Τρίτη, 30 Μάρτιος 2021 14:47

 για τις “Εορτές Εξόδου 2021”

 
 

     Με τους εκπροσώπους του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος για να συζητηθούν θέματα που άπτονται των Εορτών Εξόδου.

Όπως έχει ανακοινωθεί  ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προτίθεται να πραγματοποιήσει τις  Εορτές για την 195η  Επέτειο της Εξόδου έστω και στο περιοριστικό πλαίσιο που υπαγορεύεται από τις αποφάσεις της Πολιτείας και έχει σχέση με μέτρα κατά της πανδημίας. 

Για το σκοπό αυτό πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις  έχουν μετατεθεί για τους επόμενους μήνες ωστόσο οι Εορτές- κατά κύριο λόγο το διήμερο 24 και 25 Απριλίου -θα πραγματοποιηθούν σε μικρότερη διάσταση, αλλά με το ίδιο ειδικό βάρος που τους αρμόζει.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του 2/39 Σ.Ε. Γ. Τσαούσης και Δημ. Πλούμης και ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Μεσολογγίου Γ. Σοροβός ενημερώθηκαν για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα και τους σχεδιασμούς που γίνονται ακολουθώντας τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει η Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη με το σημερινό τελετουργικό, αλλά χωρίς την  παρουσία θεατών. Για την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει απευθύνει πρόσκληση στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χρήστος Δασκαλόπουλος και ο Τελετάρχης των Εορτών Εξόδου Ασημάκης Γιώτης.

«Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Τα πράγματα δεν θα είναι απολύτως απαγορευτικά όπως πέρυσι, αλλά ούτε όπως παλαιότερα όπου δεν υπήρχε υγειονομικός κίνδυνος. Ο Δήμος μας προετοιμάζεται να δώσει μεγάλη διάσταση στους εορτασμούς μέσα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Ανά τακτά διαστήματα θα ενημερώνεται η τοπική κοινωνία για όσα σχεδιάζονται με υπευθυνότητα  μέσω των δελτίων Τύπου της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος μετά το τέλος της σύσκεψης.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...