Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά στη Βουλή
Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2021 18:48

  

 την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές παιδιών

  

Στις 6.11.2019, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος – καθηγητής της εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής. ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές παιδιών, στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 336 και και -μεταξύ άλλων- ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Η παράγραφος 1 του άρθρου περί βιασμoύ, προβλέπει κάθειρξη σε όποιον βιάσει άλλον. Η παράγραφος 2 καθιστά αυστηρότερο το έγκλημα του βιασμού, αν αυτό τελεστεί από περισσότερους του ενός δράστες. 

Αναρωτιέμαι, αν το θύμα είναι 60 ετών ή 6 ετών διαφοροποιείται η ποινική απαξία του εγκλήματος; Αν ναι, δεν το βλέπω πουθενά στη διάταξη του νόμου, εάν όχι, θα πρέπει κάποιος να συμβουλευτεί όλες τις μελέτες της Εγκληματολογίας, της Κοινωνικής Ψυχολογίας και όλων των συναφών επιστημών που είναι κάθετες.

Μήπως το Κυπριακό Δίκαιο είναι πιο εύστοχο που προβλέπει ισόβια κάθειρξη; 

Για όσους πιστεύουμε στο Θεό είναι αμαρτία αυτό που θα πω, αλλά όλες οι έρευνες μας λένε ότι είναι προτιμότερο να σκοτώσεις ένα παιδί παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πέθανε άπαξ, αν το βιάσεις, το παιδί πεθαίνει κάθε μέρα και κάθε νύχτα.

Έχουν παρατηρηθεί ψυχολογικές συνέπειες οι οποίες είναι ανεπούλωτες και καταστροφικές...»._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...