Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Τομέας Υγείας και Πρόνοιας ΜέΡΑ25:
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 19:04

 

Αυτή η πανδημία δεν είναι μόνο μία

 
 
        Πλέον γίνεται πασιφανές, ακόμη και για όσους και όσες δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, ότι η στρατηγική έναντι της πανδημίας περιέχει κατά κυνικό τρόπο μόνο τα κομμάτια εκείνα που βολεύουν την κυβερνητική ατζέντα. Η στρατηγική της ΝΔ αγνοεί παντελώς όσα δεν τη βολεύουν και ούτε καν μιλάει ή μίλησε ποτέ για αυτά.
 
Ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25 καλεί καθεμία και καθένα σκεπτόμενο στη χώρα, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, που προς το παρόν παρακολουθούν με παράλυση από τρόμο και σύγχυση, να καταλάβουν την άμεση συνάφεια μεταξύ της παράνοιας της καθημερινότητας που ζούμε και της κυβερνητικής μεροληψίας στην επιλογή των μέτρων κατά της πανδημίας. Η κατανόηση αυτή θα βοηθήσει παράλληλα να μετρήσουμε το βαθμό αφέλειας ή υποκρισίας κάθε κόμματος.
 
Επειδή λοιπόν…
 
δεν θέλησαν να αυξήσουν τα λεωφορεία στις πόλεις σου, εσύ τώρα πρέπει να φοράς και δεύτερη και ίσως και τρίτη μάσκα.
 
δεν θέλησαν να ξαναχτίσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη που οι νεοφιλελεύθερες επιλογές και τα μνημόνια κατεδάφισαν, εσύ τώρα πρέπει να έχεις 10.000 κλίνες ΜΕΘ (που προφανώς δεν μπορείς και δεν γίνεται).
 
επένδυσαν μόνο πάνω στα εμβόλια, όπως τους υπαγόρευσαν, εσύ τώρα είσαι σε αναστολή ή σου κλείσανε το μαγαζί ουσιαστικά από το Νοέμβριο και σε βασανίζουν από “σκληρό λόκντάουν” σε “μαλακό λόκντάουν”, σε “κλικαγουέι”, σε “άνοιγμα για 5 ή 10 μέρες”, σε “άνοιγμα για ένα σαββοτοκύριακο”, με πρακτικά ανεφάρμοστα πρωτόκολλα, με πρόστιμα κλπ.
 
δεν θέλησαν να πραγματοποιήσουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, εσύ τώρα πρέπει να τρέχεις για το σπίτι σου στις 6 το απόγευμα, συνωστιζόμενος σε ατέλειωτες ουρές.
 
είναι εχθροί της λαϊκής αντιπροσώπευσης, όντας ακραία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διακόπτει το διάλογο με τις μειοψηφίες, όπως κανένας δεν της δίνει στη δημοκρατία δικαίωμα να το κάνει, εσύ τώρα θα υποστείς μόνο κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα, αντί να έχεις υπεύθυνη ενημέρωση για τη φύση του προβλήματος, ενημέρωση τέτοια που θα σε κινητοποιούσε όχι να συμμορφωθείς τρομαγμένη/ος, αλλά να αγωνιστείς για το κοινό καλό εφαρμόζοντας τις αποδοτικότερες και ενδεδειγμένες λύσεις.
 
δεν αναβάθμισαν τα δημόσια σχολεία, ούτε έστω μπήκαν στον κόπο να εκπονήσουν και υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα εκ περιτροπής προσέλευσης (που ίσως και να έπειθε για τη φτώχεια της χώρας, αλλά μαζί επίσης και για την προτεραιότητα στα παιδιά και στην παιδεία), εσύ τώρα απαγορεύεται να πας ελεύθερα μια βόλτα σε ένα πάρκο, στο βουνό ή στη θάλασσα και τα παιδιά σου πρέπει να χάσουν εκτός από την εφηβεία τους και τη γνώση τους, εκτός και αν σου περισσεύουν τα λεφτά για φροντιστήρια ή ιδιωτικό σχολείο.
 
Τα παραπάνω δεν είναι αναγκαστικά μόνο έτσι μεταξύ τους συνδεόμενα, αλλά μπορούν να συνδυασθούν με όποιο τρόπο θέλετε.
 
Καταστρέφει λοιπόν η κυβέρνηση τη χώρα και καθώς το υποτιθέμενο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της “ελευθερίας” δεν λέει να επέλθει, η τραγωδία μας θα παρατείνεται επ’ αόριστο, δεδομένου ότι η ταχύτητα των μεταλλάξεων του ιού είναι λογικό και πολύ πιθανό να αποδειχθεί μεγαλύτερη της ταχύτητας ανάπτυξης και διανομής των εμβολίων. Διότι η κακοτυχία και η… γρουσουζιά είναι σπάνιες, σε αντίθεση με την υστεροβουλία και την προχειρότητα, που είναι πολύ συχνές.
 
Και επιτέλους, ως προς το επιχείρημα ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ίδια γίνονται, έχουμε απλά να απαντήσουμε, ότι οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις της Ευρώπης, στις οποίες αναφέρεστε, προφανώς κι έχουν παρόμοια ατζέντα με την δική σας. Ε, αυτή τη… σύγκλιση όντως σας την πιστώνουμε!
 
Κύριοι της κυβέρνησης, καθώς και κύριοι που διεθνώς εκπροσωπείτε τους λίγους και φρενοβλαβείς εναντίον των λογικών ανθρώπων και των κοινωνιών τους, η ωμή αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε ως πανδημία, που μετατρέπεται σε πολεμικής κλίμακας καταστροφή, είναι μία πανδημία εκ του κορωνοϊού και πολλαπλές εκ του νεοφιλελευθερισμού σας και της υποτέλειάς σας στη λογική της τεχνοφεουδαρχίας, της χρεοδουλοπαροικίας και των αντιδημοκρατικών προταγμάτων σας.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...