Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ
Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2021 17:22

nantia-5.jpg-2 ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Χθες το απόγευμα η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν προσκεκλημένη του Γιώργου Κουβαράς και του ΓιώργουΠιέρρου, στην εκπομπή «Μέχρι τέλους», από την συχνότητα των Παραπολιτικών 90.1. Η Βουλευτής είχε μια διεξοδική συζήτηση για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Θέματα όπως η αγωγή που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας προς τους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Γ. Κουρτάκη, το άνοιγμα των σχολείων, την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων η κυρία Γιαννακοπούλου σημείωσε:

«Η θέση μου και η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι πουν οι ειδικοί. Αυτός είναι ο κανόνας. Μιλάω με πολλούς γονείς και με κόσμο από τη Δυτική Αθήνα και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει διάχυτη ανησυχία.

Υπάρχει ανησυχία με τις μεταλλάξεις, με τις καθυστερήσεις των εμβολίων, με την αύξηση των κρουσμάτων, για το άνοιγμα των σχολείων. Όσο αφορά τα σχολεία πιστεύω ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς. Τηρούν τους κανόνες και ειδικά με τα μικρότερα στα δημοτικά υπάρχει μια επίβλεψη. Για το θέμα του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων έκανε δηλώσεις ο κύριος Γώγος που μας βάζουν σε πολλές σκέψεις.

Αναρωτιέμαι πως μπορεί, όπως μαθαίνουμε από διαρροές, να βγαίνει η Κυβέρνηση και να λέει ότι θα ανοίξουν τα σχολεία ό,τι και να γίνει. Χωρίς να ξέρουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα, αν θα υπάρχει αυξητική δυναμική, αν θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη του ιού. Σήμερα είδαμε την έρευνα για τα λύματα στην Θεσσαλονίκη, που δείχνει ότι υπάρχει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη του ιού. Δεν πρέπει να δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία στον κόσμο.»

Τοποθετούμενη για την αγωγή που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας κατά του Γ. Παπαχρήστου και του Γ. Κουρτάκη, τόνισε:

«Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη, ένα πρώην Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει αγωγές κατά δημοσιογράφων. Δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε πολιτικό, δεν είναι απλά ένα Βουλευτής έχει έναν κορυφαίο πολιτειακό ρόλο.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάνει μια τέτοια κίνηση, ζητά ένα συμβολικό ποσό. Όχι ένα εκατομμύριο ευρώ. Όταν ζητά ένα τέτοιο ποσό, γίνεται ξεκάθαρη η αντίληψη ότι το κάνει σε μια προσπάθεια εξόντωσης των δημοσιογράφων οι οποίοι κάνουν την δουλειά τους και ασκούν κριτική.

Κάθε στιγμή ο κύριος Τσίπρας δεν σταματά να μας θυμίζει την αντίληψη που είχε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν ήταν Πρωθυπουργός. Όταν και τότε προσπαθούσε να ποδηγετήσει τα μέσα ενημέρωσης και είδαμε την εχθρότητα που είχε κατά του πλουραλισμού και της ελευθεροτυπίας.

Νομίζω ότι ο κύριος Τσίπρας βλέπει την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την αποσυσπείρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και είναι σε σύγχυση. Θα πρέπει να καταλάβει όμως ότι αυτό δεν είναι λύση σε καμία περίπτωση. Τέτοιες πράξεις που ισοδυναμούν με προσπάθεια ηθικής, οικονομικής, επαγγελματικής εξόντωσης δημοσιογράφων. Μας δείχνει για πιο λόγο δεν έχει καταλάβει για πιο λόγο έχασε.

Με αυτή την αντιπολίτευση, το μόνο που κάνει είναι να πριμοδοτεί τον κύριο Μητσοτάκη και δείχνει πόσο εγκλωβισμένος είναι στις αδιέξοδες αντιλήψεις που έχει περί Δημοκρατίας και λειτουργίας του τόπου.

Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν, γιατί δεν έχει δικαίωμα να έχει ψευδαισθήσεις ξανά ο κύριος Τσίπρας.»

Ερωτώμενη σχετικά με την σύγκριση του κυρίου Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ύστερα και από την ανάλυση του κυρίου Μαρατζίδη, η Βουλευτής ανέφερε:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο ως φάρσα. Επειδή κάποιος μιμείται την φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να λέει ότι είναι συνέχεια του. Το απέδειξε ξεκάθαρα ο κύριος Τσίπρας από την διακυβέρνηση του, όταν παραλίγο να βγάλει την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν τσάκισε την μεσαία τάξη. Είδαμε πια ήταν η αντίληψη του για την Δημοκρατία, για τους θεσμούς, για την Δικαιοσύνη. Επί της ουσίας η Ελλάδα γύρισε χρόνια πίσω.

Βλέπω ότι υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στο χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένα κενό που πρέπει με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, ξεκάθαρες θέσεις και ανανέωση το Κίνημα Αλλαγής να το διεκδικήσει.»

Σε ερώτηση γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν καλύπτει το κενό στο χώρο του Κέντρου, η Βουλευτής είπε:

«Θεωρώ ότι οι πολιτικές εξελίξεις πιέζουν. Βλέπουμε μια Κυβέρνηση, η οποία έχει αρχίσει να εμφανίζει φθορές λόγω των λαθών και ολιγωριών της. Από την άλλη έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ. που δεν μπορεί να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο του και έχει απώλειες της τάξης του 25 %. Ενώ βλέπουμε ένα Κίνημα Αλλαγής που κάνει την πιο σωστή αντιπολίτευση, να είναι κολλημένο στο 6% – 6,5 %.

Αυτό μας δείχνει ότι πρέπει να συζητήσουμε σύντομα και ολοκληρωμένα για ποιους λόγους δεν καλύπτουμε το κενό που υπάρχει. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα χωρίς να αφήνουμε πολύτιμο χρόνο να περνάει.»

Κλείνοντας η συζήτηση η κυρία Γιαννακοπούλου ερωτήθηκε για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία όπου τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα μας, είναι υπέρ των διερευνητικών επαφών. Διερευνητικές επαφές που ξεκίνησαν το 2002 επί Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα ειρήνευσης στην περιοχή, ενώ ο κύριος Ερντογάν ήταν αυτός που έλεγε ότι θα μας πετάξει στην θάλασσα. Άρα, η Τουρκία βρίσκεται κατά κύριο λόγο σε δύσκολη θέση.

Είναι ξεκάθαρα ένα θετικό βήμα, η έναρξη των διερευνητικών επαφών. Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις, ούτε περιμένουμε ν’ αλλάξουν τα πάντα. Το μείζον θέμα των διερευνητικών επαφών είναι η ατζέντα και εκεί υπάρχει ξεκάθαρα η εθνική γραμμή. Συζητάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αν από εκεί και πέρα υπάρχουν επίμαχα θέματα, όταν φτάσουμε στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.»

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...