Δεκ   Ιανουάριος 2021   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα889
mod_vvisit_counterΧθές6055
mod_vvisit_counterAll6960237
°F | °C
invalid location provided
Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή
Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2020 22:53

  

 τη στήριξη των εμπόρων και του λιανεμπορίου

  

  

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά τη στήριξη του λιανικού εμπορίου και των εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

"Το λιανικό εμπόριο και το σύνολο των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, ωστόσο οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους -πάγιες και μη- συνεχίζουν να τρέχουν. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα, τα οποία παραμένουν αδιάθετα. 

Από την άλλη μεριά, τα πολυκαταστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση, αφού ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματος είναι πλέον ορατός. 

Από τα παραπάνω, προκύπτει η ανάγκη άμεσης στήριξης των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη στήριξη των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή τους._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...