Ιαν   Φεβρουάριος 2024   Μάρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ…»
Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2020 12:18

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

SYRIZA-NEA.jpg-2


 

Η πολιτική καπηλεία της ΝΔ συνεχίζεται. Στο Μεσολόγγι τη σκυτάλη πήρε ο Σπήλιος Λιβανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, για να μας πληροφορήσει ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης της Α.Δ. Αιτωλίας και να καρπωθεί την επίτευξη ενός χρόνιου στόχου.                                                                                                                 Αλήθεια, τόσα χρόνια, πού ήταν ο κ. Λιβανός και η ΝΔ;

Για την ιστορία και μόνο:

Η ανάγκη μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας είναι πολύ παλιά. Το 2007 υπήρχε κτιριολογικό πρόγραμμα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την επίλυση του έντονου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετώπιζε (και ακόμα αντιμετωπίζει) πληθώρα υπηρεσιών του Σώματος ανά την Ελλάδα. Τότε, με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ εντάχθηκαν για ανέγερση 29 κτίρια συνολικού Π.Υ 117.137.692ευρώ. Μέσα στα προς ένταξη κτίρια ήταν και η Α.Δ Αιτωλίας. Από το 2007 έως το 2016 δεν έγινε ουσιαστικά τίποτα.

Το φθινόπωρο του 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η σύνταξη μελέτης, αποτύπωσης και ανακατασκευής του κτιρίου των παλαιών καπναποθηκών που είχε παραχωρηθεί δωρεάν κατά χρήση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) στο Υπουργείο (Δημόσιας Τάξης) Προστασίας του Πολίτη για τη στέγαση της Α.Δ Αιτωλίας. Με απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών, εγκρίθηκε η μελέτη του έργου στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ), προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την υλοποίηση του έργου.

Ένα άλλο εμπόδιο που έπρεπε να υπερκεραστεί ήταν η λήξη της προθεσμίας των 5 ετών που ήταν όρος της παραχώρησης. Ωστόσο, και αυτό επιλύθηκε: η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας με έγγραφό της στις 21/8/2018 αιτήθηκε προς το ΥΠΑΑΤ την παράταση της υλοποίησης του σκοπού παραχώρησης για 2 επιπλέον έτη. Το ΥΠΑΑΤ προώθησε σχετική νομοθετική ρύθμιση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα παράτασης πραγματοποίησης του σκοπού της παραχώρησης μέχρι 5 έτη.

Από κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση που υπέγραψε η τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για ανοιχτή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη σύμβαση με ανάδοχο.

Στο διά ταύτα, η δημοπράτηση έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με πίστωση από το ΠΔΕ (ΣΑΕ 050/2018) και η μεταστέγαση προχωρά απρόσκοπτα. Στις προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων πήραν μέρος δημοτικές αρχές, βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, μα πάνω από όλα οι εργαζόμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Εσείς κ. Λιβανέ αλλά και οι υπόλοιποι της ΝΔ δεν ήσασταν ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και έρχεστε τώρα να επιδείξετε την έγκριση των πρακτικών του προαναφερόμενου διαγωνισμού από το Ελεγκτικό συνέδριο! Τουλάχιστον, αν επιθυμείτε, να βοηθήσετε έστω και τώρα, να προσέχετε να μην παρέλθει και η τελευταία προθεσμία. Σας το επισημαίνουμε αυτό γιατί η ΝΔ έχει μεγάλη εμπειρία στο να χάνει προθεσμίες και η πατρίδα ευκαιρίες, αξιοπιστία και χρήμα.

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μεσολογγίου

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...