Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3224
mod_vvisit_counterΧθές4518
mod_vvisit_counterAll6283957
°F | °C
invalid location provided
Η πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων.
Κυριακή, 26 Ιούλιος 2020 12:42

 

 Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι έμπιστοι συνεργάτες

 

 

      Ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στη σύσταση πάγιας προκαταβολής προς τους  Προέδρους των Κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει τους αντίστοιχους λογαριασμούς και ανακοινώνει την πρόθεσή του, στην προσεχή συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 29/07/20 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου, να τους ενημερώσει για την ακολουθούμενη εκ του νόμου διαδικασία και να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης με κατάθεση των χρημάτων.
Σύμφωνα με το αρθ. 81 και 82 του Ν. 3852/2010 η Πάγια Προκαταβολή είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνεται στις Τοπικές Κοινότητες, με αποκλειστική χρήση από τον Πρόεδρο, για επίλυση προβλημάτων του κάθε χωριού. Η προκαταβολή αυτή χρησιμοποιείται για έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν στις τοπικές κοινότητες σύμφωνα με το Ν.
3852/2010, άρθρο 82 και 83 , για ζημιές μικρής κλίμακας σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, για την  αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων επισκευής των παιδικών χαρών, για   την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότητας.  
Το εργαλείο αυτό ίσως να είναι και το κλειδί για να μην ξαναϋπάρξουν εικόνες και ανακοινώσεις όπως οι παρακάτω:

Τ.Κ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ...
ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ..: "Πάντα δίπλα στον πολίτη αντικατάσταση λαμπτήρων με κόστος αντικατάστασης για άλλη μια φορά από την τσέπη του προέδρου"
 
 
Νεκροταφείο Μύτικα Ξηρομέρου...
Εικόνες που προκαλούν μόνο θλίψη..
Έντονες διαμαρτυρίες από τους δημότες που αδυνατούν από το φόβο των φιδιών να πάνε στο τάφο των αγαπημένων τους προσώπων ..
Το νεκροταφείο έχει να καθαριστεί από την μεγάλη εβδομάδα...Ας αναλάβει πάλι την πρωτοβουλία του καθαρισμού η τοπική κοινότητα αφού ο Δήμος πλέον εμφανώς αδυνατεί ..
 
 
Βέβαια θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η προκαταβολή αυτή δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα των χωριών όπως για παράδειγμα νέοι αγροτικοί δρόμοι, επισκευή υπάρχοντος οδικού δικτύου, καθαρισμός ρεμάτων, κλπ.
Η ανακοίνωση ξεκινά,Η νέα δημοτική αρχή, εξ αρχής τηρεί την προγραμματική της δέσμευση ότι, θα δίνει κανονικά κάθε χρόνο την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους, ώστε να λύνουν μόνοι τους και άμεσα κάποια μικρά προβλήματα καθημερινότητας.
Καταλήγοντας, Για την νέα δημοτική αρχή, όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι έμπιστοι συνεργάτες στον καθημερινό αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και είναι συνειδητή πολιτική της επιλογή, εκτός από τις ευθύνες που τους δίνει η νομοθεσία, να τους παρέχει και τους οικονομικούς πόρους που δικαιούνται, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αστακός 25.7.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
ΘΕΜΑ: Η πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων.
 
Η νέα δημοτική αρχή, εξ αρχής τηρεί την προγραμματική της δέσμευση ότι θα δίνει κανονικά κάθε χρόνο την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους, ώστε να λύνουν μόνοι τους και άμεσα κάποια μικρά προβλήματα καθημερινότητας.....

 

Για το λόγο αυτό προχώρησε στην σύσταση της πάγιας προκαταβολής, έχει ανοίξει τους αντίστοιχους λογαριασμούς και στη προσεχή συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 29/07/20 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου, θα τους ενημερώσει για την ακολουθούμενη εκ του νόμου διαδικασία και θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης με κατάθεση των χρημάτων.
Για την νέα δημοτική αρχή, όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι έμπιστοι συνεργάτες στον καθημερινό αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και είναι συνειδητή πολιτική επιλογή, εκτός από τις ευθύνες που τους δίνει η νομοθεσία, να τους παρέχει και τους οικονομικούς πόρους που δικαιούνται, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου