°F | °C
invalid location provided
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

xarths-2Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει, στα πλαίσια του έργου «Σύστημα Αυτόματης Ειδοποίησης, Προστασίας, Ανάδειξης και Διαχείρισης περιβαλλοντικά Ευαίσθητων Περιοχών», ημερίδα με θέμα «Η Αιτωλοακαρνανία στον 21ο αιώνα: Προστασία, Ανάδειξη & Διαχείριση περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών». 

Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Ν. Α. Αιτωλοακαρνανίας, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 10:00  π. μ, είναι η προβολή του έργου και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη του νομού.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το σύστημα Αυτόματης Ειδοποίησης, Προστασίας, Ανάδειξης και Διαχείρισης περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών του νομού και έχουν προσκληθεί ομιλητές από την ένωση αναδόχων εταιρειών όπως και από την Ν. Α. Αιτωλοακαρνανίας.

Η Ν. Α. Αιτωλοακαρνανίας με αυτό το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ευαίσθητων περιοχών, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της περιοχής.

Με τη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τη διαχείριση της απαιτούμενης γνώσης και της απρόσκοπτης πληροφόρησης προς τους πολίτες, το έργο συμβάλλει στη δημιουργία περιβαλλοντικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας στους πολίτες, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Τα οφέλη της Νομαρχίας από τη χρήση του συστήματος θα είναι:

  • Ο καλύτερος σχεδιασμός για την προετοιμασία και ετοιμότητα της Νομαρχίας για την προστασία των ευαίσθητων περιοχών.
  • Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων της Νομαρχίας κατά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων.
  • Η άμεση απόκριση σε περιπτώσεις καταστροφικών συμβάντων.
  • Η αποδοτικότερη λήψη αποφάσεων που βασίζεται σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα (ενέργειες, συμβάντα, πόροι, κτλ).
  • Ο αποτελεσματικότερος συντονισμός της Νομαρχίας με τους άλλους φορείς τόσο κατά την πρόληψη όσο και κατά την αντιμετώπιση των κινδύνων.
  • Η ευέλικτη διαχείριση των ενεργειών αποκατάστασης της περιοχής που επλήγη.
  • Ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη κινδύνων και στην προστασία των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών του νομού.

Το Έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

  

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...