Δεκ   Ιανουάριος 2021   Φεβ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4845
mod_vvisit_counterΧθές5992
mod_vvisit_counterAll7012235
°F | °C
invalid location provided
Μουσική διαμαρτυρία
Σάββατο, 23 Μάιος 2020 18:45

καλλιτεχνών στο Αγρίνιο (φωτο)

 

 

Κινητοποίηση στην πλατεία Παναγοπούλου στο συντριβάνι πραγματοποίησαν μουσικοί του Αγρινίου για τη δυσμενή κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω κορωνοϊού.......

 

Η εκδήλωση διαμαρτυρία, ήταν προγραμματισμένη για χθες Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί.
Οι μουσικοί χαρακτήρισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον πολιτισμό ανεπαρκή κι ελλειμματικά και ζητούν πλήρη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο, καθώς τα εισοδήματα λιγοστεύουν την ίδια ώρα που οι περισσότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού έχουν αναβληθεί.
Παράλληλα, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από μουσικούς και καλλιτέχνες έγιναν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας την Πέμπτη 21 Μαΐου.
Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων αφορούν:
Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους μουσικούς και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
 
• Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
 
• Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
• Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
 
• Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

 

 

 

 

 
agriniopress
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...