Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα905
mod_vvisit_counterΧθές6565
mod_vvisit_counterAll6309733
°F | °C
invalid location provided
Προθεσμία ως 30 Ιουνίου για διόρθωση
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 19:10

 των τετραγωνικών 

των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων. Αναδρομικά πρόστιμα για τους αμελείς.

 
Τρέχει η διαδικασία διόρθωσης εκ μέρους των πολιτών των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων τους με προθεσμία έως 31.6.2020, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τ. Α’)....
Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι Δήμοι έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων των δημοτών, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9 και για τις τυχόν διαφορές που θα προκύψουν κατόπιν λήξης της προθεσμίας, σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται να επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για χρονικό διάστημα 5 ολόκληρων ετών. 


Συμπερασματικά, είναι προς το συμφέρον των δημοτών η έγκαιρη διόρθωση των τετραγωνικών, γιατί θα είναι πραγματικά άδικο από αμέλεια και αδιαφορία, να κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα 5ετίας. 
H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους Δήμους της χώρας. 
Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή: 
Μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ
Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites: Υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr). 
Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής:
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...