Αύγ   Σεπτέμβριος 2020   Οκτ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3949
mod_vvisit_counterΧθές5524
mod_vvisit_counterAll6306212
°F | °C
invalid location provided
Διάγγελμα Μητσοτάκη την Τετάρτη:
Τρίτη, 19 Μάιος 2020 16:25

 

 Ανακοινώνει το σχέδιο εργασία, οικονομία και τουρισμό

 
Με νέο διάγγελμά του, το πρώτο μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης το συνολικό πακέτο στήριξης της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού και στη συνέχεια θα υπάρξει εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς

 

 
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των συνόρων της χώρας για τον εισερχόμενο τουρισμό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και της ζώνης Σένγκεν εν γένει αλλά και από το Ισραήλ, από την 1η Ιουλίου το αργότερο, ενδεχομένως όμως, και από τις 15 Ιουνίου.
 
Τα τελευταία 24ωρα, μάλιστα, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να οριστικοποιήσει τις διμερείς διακρατικές συμφωνίες με χώρες, όπως η Ελλάδα, που καταγράφουν πολύ χαμηλή διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό ( Κύπρος, Ισραήλ, Βουλγαρία, Πολωνία, Αυστρία κα ), αλλά και να οριστικοποιήσει όλες τις κρίσιμες παραμέτρους για την άμεση επανεκκίνηση του τουρισμού. Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών προγραμματίζεται και τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κρατών τεσσάρων βαλκανικών χωρών (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ελλάδα), προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αύξησης του μεταξύ τους τουρισμού, ενώ η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί το θέμα σε διμερές επίπεδο. Για την Ελλάδα, οι αποφάσεις που θα λάβει το Βερολίνο για την έλευση Γερμανών τουριστών στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς πρόκειται για τουρίστες που ξοδεύουν στις διακοπές τους το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Επίσης αναμένεται και πρωτοβουλία των χωρών Smart Covid Management Group (Αυστρία, Ισραήλ, Νορβηγία, Δανία, Τσεχία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία) για το ίδιο θέμα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsique, το πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα δίνει έμφαση στη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης, με επιδότηση των εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς περιορισμένης απασχόλησης, έτσι ώστε να καλύπτεται μέρος της απώλειας του εισοδήματός τους. Πρόκειται στην πραγματικότητα για «αντιγραφή» του συστήματος που υιοθέτησε η Γερμανία, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Sure της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά δάνεια 1,5 δισ. ευρώ περίπου.
 
Το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα των εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, οι οποίοι εισπράττουν επίδομα ανεργίας όταν δεν απασχολούνται, ενώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, σε καφέ και αναψυκτικά μεταφορές και τουριστικά πακέτα, όχι όμως και στην πώληση αλκοόλ.
 
Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού με πρόσθετες παροχές και κίνητρα, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα στους Ελληνες να κάνουν διακοπές εντός της χώρας.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...