Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1309
mod_vvisit_counterΧθές4540
mod_vvisit_counterAll5534827
°F | °C
invalid location provided
Μέχρι τέλος Μαρτίου υποχρέωση
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 18:24

 

 σχεδιασμού αντιμετώπισης σεισμών

 

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με κύρια αποστολή της το συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών, προχώρησε στην ολοκλήρωση και έκδοση του πρώτου Γενικού Σχεδίου με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος[1] για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών. Το Σχέδιο απεστάλη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού, Υπουργεία, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, κ.α.).
Σκοπός του Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών. Πρόκειται για σειρά δράσεων που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας καλούνται να ολοκληρώσουν το σχετικό σχεδιασμό τους έως τέλος Μαρτίου 2020. Αντίστοιχο σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς.
Το σχέδιο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ