Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα12
mod_vvisit_counterΧθές3386
mod_vvisit_counterAll5526410
°F | °C
invalid location provided
SMARΤ4ALLεναρκτήρια
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 17:56

 συνάντηση εργασιών στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα SMART4ALL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της ΕΕ "Ορίζοντας 2020" με 8.660.872 ευρώ. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα DigitalInnovationHubσε ολόκληρη την Ευρώπη. Το έργο ξεκίνησε την 1ηΙανουαρίου 2020 και έχει διάρκεια 4 έτη. Το SMART4ALL, που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελείται από είκοσι πέντε εταίρους από 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εταίροι του έργουSMART4AL πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα την εναρκτήρια συνάντηση τους στην Πάτρα. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να θέσει το όραμα και να ενεργοποιήσει τις συζητήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Το SMART4ALL στοχεύει στη δημιουργία ενός DigitalInnovationHub, ενώ παράλληλα δημιουργεί δίκτυα συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαίων stakeholdersμέσω της ανάπτυξης διασυνοριακών πειραμάτων που μεταφέρουν γνώση και τεχνολογία μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας. Στόχος είναι τα προσαρμοσμένα υπολογιστικά συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και το IoTπου συνδυάζουν ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών και ενώνουν μαζί ένα κοινό όραμα διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών πολιτικών, διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών και διαφορετικών τομέων εφαρμογής.

Στη συνάντηση, ο συντονιστής παρουσίασε το έργο, τονίζοντας τις τεχνικές προκλήσεις "Το SMART4ALL θα γεφυρώσει το χάσμα χρηματοδότησης σε τομείς όπως οι ψηφιοποιημένες μεταφορές, η ψηφιοποιημένη γεωργία, το ψηφιοποιημένο περιβάλλον και η ψηφιοποίηση σε οτιδήποτε. Το κύριο όμως είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο DigitalInnovationHubθα ενισχύσει σε περιφερειακό επίπεδο την δημιουργία μιας κοινότητας, θα συγχρονίσει τις ευρωπαϊκές και εθνικές αναπτυξιακές στρατηγικές, προκειμένου να φέρει στην αγορά νέα προϊόντα και επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή που έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς όσον αφορά την καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητήςΝικόλαος Βώρος,συντονιστής του έργου SMART4ALL.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ημέρες, με πολλές τεχνικές συζητήσεις που σηματοδότησαν μια περίοδο σκληρής δουλειάς και υποσχόμενων αποτελεσμάτων. Όλοι οι περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουνστην πλατφόρμα Market-as-a-Service του έργου και στις ανοικτές προσκλήσεις για χρηματοδοτούμενα πειράματα πρέπει να επισκέπτονται τηνιστοσελίδαhttp://www.smart4all-project.euή ακολουθώντας τα κοινωνικά δίκτυα του έργου:

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...