Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2
mod_vvisit_counterΧθές3386
mod_vvisit_counterAll5526400
°F | °C
invalid location provided
Ολοκλήρωση σεμιναρίου
Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 17:42

 «Διανοητική Ιδιοκτησία και Γαλάζια Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»

Με επιτυχίαολοκληρώθηκε και το 4ο Επιχειρηματικό Σεμινάριογια την «Διανοητική Ιδιοκτησία και Γαλάζια Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» από τονΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ στην Πάτρα

Επιτυχής ήταν η έκβαση και του 4ου σεμιναρίουτου2ου Κύκλου Επιχειρηματικών Σεμιναρίωνμε θέμα  «Διανοητική Ιδιοκτησία και Γαλάζια Ανάπτυξη στη ΔΕ»πουπραγματοποιήθηκε τηνΠέμπτη06Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ. Τα σεμινάρια συνδιοργανώνουν στην Πάτρα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, συντονιστής του Enterprise Europe Network - Hellas.

Αντικείμενο της διάλεξης αποτέλεσαν η διανοητική ιδιοκτησία και η διαχείρισή της. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για την οριζόντια δράση στη γαλάζια ανάπτυξη, την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας στην πράξη (researchcommercialization in action), καθώς επίσης και τα διαθέσιμα εργαλεία για την εκτίμηση της οικονομικής αξίας της διανοητικής ιδιοκτησίας (IP Valuation).

Το σεμινάριοπαρακολούθησαν 9εκπρόσωποιπαραγωγικών/τεχνολογικών επιχειρήσεων και εκπροσώπων της τοπικής βιομηχανίας, ερευνητές καθώς και σύμβουλοι-μελετητές.Με το πέρας της διάλεξης, το δυναμικό κοινό των συμμετεχόντων αντάλλαξε απόψεις και δικτυώθηκε, ενώ συζητήθηκαν απόψεις σχετικά με την ανάγκη κατοχύρωσης της διανοητικής ιδιοκτησίας και τεχνικές για τη διαφύλαξή της.

Ο 2ος Κύκλος Επιχειρηματικών Σεμιναρίων, στο σύνολό του, στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάδειξη ευκαιριών χρηματοδότησης, εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρηματικών και εργοδοτικών φορέων. Ο 2ος Κύκλος Επιχειρηματικών Σεμιναρίων περιλαμβάνει συνολικά 6 σεμινάρια, το καθένα με διαφορετική θεματική με στόχο την πλήρη ενημέρωση τωνσυμμετεχόντων. Δείτε το αναθεωρημένο αναλυτικό πρόγραμμα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση στα γραφεία του ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ, Δημ. Βότση 2, Πάτρα και ώρες 17:00 – 19:00, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...